У Кабміні підтримали посилене покарання за підробку COVID-сертифікатів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні підтримали посилене покарання за підробку COVID-сертифікатів

У Кабміні підтримали посилене покарання за підробку COVID-сертифікатів
Джерело:  online.ua

На рівні Кабінету міністрів було підтримано ініціативу з посилення відповідальності за підробку документів, які підтверджують проходження вакцинації проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram

За словами голови українському уряду, йдеться про спеціальний законопроєкт, який незабаром передадуть для голосування Верховній Раді.

“Сьогодні ми підтримали законопроєкт про внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за підроблення документів про щеплення. Такі безвідповідальні дії — це загроза для всього суспільства, і ми будемо реагувати відповідним чином”, - наголосив Шмигаль.

Він уточнив, що йдеться про таку відповідальність:

  • штраф від 17 до 34 тисяч грн або обмеження волі до 2 років буде передбачено для тих, хто свідомо використовує підроблені документи;

  • штраф до 68 тисяч грн або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати посаду на 1-3 роки пропонується передбачити для лікарів, які свідомо вносять неправдиву інформацію про щеплення;

  • штраф до 170 тисяч або позбавлення волі до 3 років пропонуємо запровадити за підроблення таких документів із метою розповсюдження.

Він висловив сподівання, що на рівні парламенту законодавча ініціатива також буде підтримана та імплементована у чинний державний порядок.

Вакцинація в Україні

На тлі поширення кампанії з імунізації населення проти коронавірусу у суспільстві існують дуже потужні антивакцинаторські позиції. На цьому окремі групи людей намагаються заробляти, підтримуючи таким чином відповідні небезпечні настрої окремих людей.

Наприклад, нещодавно у Харківській області силовики СБУ припинили діяльність приватної лабораторії, яка займалася за гроші підробкою коронавірусних ПЛР-тестів із занесенням відповідної інформації у сервіс державних послуг “Дія”.

Серед клієнтів закладу були й такі, що мали позитивний тест, але бажали уникнути самоізоляції та використання “Дій вдома”. Це деяких було необхідно для виїзду за кордон чи заради вільного пересування після повернення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?