У МОЗ розкрили умови для карантину у школах попри вакцинацію
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розкрили умови для карантину у школах попри вакцинацію

У МОЗ розкрили умови для карантину у школах попри вакцинацію
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я допустили введення карантину у школах навіть попри наявність 80% вакцинованого персоналу, для цього вже визначено спеціальні умови.

Джерело: міністр Віктор Ляшко  на ICTV

За словами посадовця, наразі недостатньо вакцинувати до 80% усього персоналу освітніх закладів, це мінімальна вимога для їх повноцінної роботи.

Передбачається, що цілий клас буде уходити на самоізоляцію у разі виявлення там принаймні одного хворого на COVID-19 учня. Водночас якщо у школі половина всіх класів вже на самоізоляції, буде ухвалено рішення щодо повноцінного карантину у закладі.

“Якщо є інфікована дитина – клас іде на самоізоляцію. Якщо понад 50% класів також пішли на самоізоляцію – то школа йде на самоізоляцію. Навіть, якщо будуть вакциновані педагоги. Таким чином ми стримаємо поширення, не зупиняючи освітній процес”, - наголосив Ляшко.

Він уточнив, що станом на середину вересня в Україні працюють 14 тисяч шкіл, з яких близько 60 знаходяться на самоізоляції через коронавірус.

Коронавірус та школи

Вже з понеділка, 20 вересня, у жовтій зоні адаптивного карантину школи можуть працювати у нормальному режимі, якщо до 80% персоналу було вакциновано проти COVID-19. Також допускається негативний ПЛР-тест, або ж довідка про одужання від коронавірусу.

Згідно з офіційними даними, одну дозу вакцини в Україні отримали близько 48% робітників шкіл з майже 1,4 мільйона осіб в цілому. Повністю вакциновані наразі близько 37%.

Вакцинація в Україні

Представництво Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні звернуло увагу на необхідність щеплення проти коронавірусу COVID-19 до 40% населення вже упродовж останніх місяців 2021 року.

Водночас у ВООЗ звернули увагу на необхідність перш за все забезпечення українського населення необхідними двома дозами відповідних препаратів. Наразі питання про надання третьої заради так званого бустера чи ревакцинації не має стояти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?