ВООЗ оцінила, скільки Україні необхідно вакцинувати людей у 2021 році
Категорія
Україна
Дата публікації

ВООЗ оцінила, скільки Україні необхідно вакцинувати людей у 2021 році

ВООЗ оцінила, скільки Україні необхідно вакцинувати людей у 2021 році
Джерело:  online.ua

Представництво Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні звернуло увагу на необхідність щеплення проти коронавірусу COVID-19 до 40% населення вже упродовж останніх місяців 2021 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами голови українського підрозділу організації Ярно Хабіхта, уряд наразі подолав першу встановлену сходинку в 10% за останні кілька місяців.

“Україна цей показник вже досягла. Наступна мета - до кінця року вакцинувати хоча б 40% населення, але Україна, я думаю, до цього часу зможе досягти навіть більш високих показників”, - наголосив він.

Водночас у ВООЗ звернули увагу на необхідність перш за все забезпечення українського населення необхідними двома дозами відповідних препаратів. Наразі питання про надання третьої заради так званого бустеру чи ревакцинації не має стояти.

“Основне завдання зараз - забезпечити вакцинацію для всіх однією або двома дозами вакцини, а пізніше, через рік або два, якщо буде необхідність, можна буде говорити, можливо, про якусь додаткової вакцинацію”, - наголосив представник організації.

Хабіхт звернув увагу на те, що в Україні наразі можливо провести щеплення принаймні 70% населення в цілому. Серпневі соціальні дослідження вказують на бажання буквально кожного другого громадянина отримати відповідний препарат для захисту від інфекції.

Утім, найголовнішим залишається надання імунної протекції групам ризику, до яких серед інших належать особи третього віку.

“Основним критичним питанням є допомога людям, які можуть мати тяжкий перебіг захворювання та навіть померти в відділеннях інтенсивної терапії. Тому ми зараз не повинні гнатися за показниками, а повинні націлена на певні, цільові групи населення... Дуже важливо використовувати такий підхід і орієнтуватися саме на літніх людей, які маю високі ризики. Я сподіваюся, що в найближчі місяці саме так і буде надходити Україна”, - резюмував Хабіхт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?