В МОЗ назвали відсоток невакцинованих серед госпіталізованих з COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

В МОЗ назвали відсоток невакцинованих серед госпіталізованих з COVID-19

В МОЗ назвали відсоток невакцинованих серед госпіталізованих з COVID-19
Джерело:  online.ua

98,1% госпіталізованих хворих із COVID-19 в Україні не пройшли вакцинацію проти коронавірусу. Про це заявив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Джерело: пресцентр МОЗ.

«За даними Електронної системи охорони здоров’я впродовж останніх 3 місяців майже всі хто потрапляє в лікарню через важкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні — невакциновані. Якщо ви хочете вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті — зробіть щеплення вже сьогодні», — зазначив Кузін.

Головний санлікар також повідомив, що в Україні стрімко погіршується епідемічна ситуація, фіксують збільшення кількості нових випадків COVID-19 за добу в 2 рази за тиждень: так, з 3,3 тис. за понеділок, 13 вересня, до понад 6 тис. за п’ятницю, 17 вересня.

Кузін нагадав, що в зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби літні люди, люди із супутніми захворюваннями (цукровий діабет, онкологічні, серцево-судинні захворювання) та ті, хто контактує щодня з великою кількістю людей, наприклад педагоги, медики, соцпрацівники, працівники державних органів.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

За минулу добу 19 вересня в Україні вакциновано проти COVID-19 36 029 людей. Одну дозу отримали 21 118 українців, повністю імунізовані - 14 911 осіб.

Від початку вакцинації в Україні щеплено 6 304 016 людей, з них отримали одну дозу – 6 304 014 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 152 834 людини. Загалом проведено 11 456 848 щеплень.

За минулу добу в Україні зафіксували 2 265 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також:

  • На Київщині студент зробив щеплення проти COVID-19 і ввечері того ж дня помер.

  • Експерти назвали вакцину, яка найкраще захищає проти госпіталізації при COVID-19.

  • Вчені створили ШІ, який здатний передбачити смерть хворого від COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?