Перша країна ЄС вакцинувала від коронавірусу 90% населення
Категорія
Світ
Дата публікації

Перша країна ЄС вакцинувала від коронавірусу 90% населення

Перша країна ЄС вакцинувала від коронавірусу 90% населення
Джерело:  online.ua

В даний час Ірландія вакцинувала 90% населення старше 16 років, що робить її країною ЄС з найвищою часткою вакцинації. Як показують останні дані Європейського центру з контролю за захворюваннями, в цьому рейтингу за нею йдуть Мальта, Данія і Португалія.

Джерело: Euractiv

Прем'єр-міністр Мішель Мартін подякував громадськості і тим, хто причетний до впровадження вакцини, а глава служби охорони здоров'я Ірландії подякував молодим людям, зокрема, за їх реакцію на програму вакцинації.

Уряд призначив 22 жовтня для скасування більшості обмежень. До цього числа запобіжні заходи будуть поступово скасовані, на цьому тижні очікується, що багато ірландців почнуть поетапне повернення на свої робочі місця після 18 місяців обмежень.

Говорячи про відновлення особистої роботи, заступник прем'єр-міністра Лео Варадкар висловив надію, що з гнучкості, виробленої багатьма під час пандемії, можна буде чогось навчитися, і що дистанційна робота, таким чином, частково «стане постійною складовою трудового життя Ірландії».

З понеділка обмеження на різного роду заняття в приміщенні будуть істотно ослаблені, а на заходи на відкритому повітрі - зняті.

Боротьба з коронавірусом в Америці

Кілька днів тому авторитетні фахівці з Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) проголосували за використання третьої дози вакцини проти COVID-19 для американців у віці від 65 років і осіб з високим ризиком важких захворювань. Варто звернути увагу на те, що вони також відхилили заклик до більш широкого схвалення.

Група американських експертів одноголосно схвалила рекомендацію щодо третьої дози для літніх американців. Відомо, що їх переконали докази, що підтверджують той факт, що ці особи мають більший ризик серйозного перебігу коронавірусу.

Боротьба з COVID-19 в Україні

На рівні Міністерства охорони здоров’я ухвалили рішення стосовно дозволу на використання двох різних вакцин для двох різних щеплень, необхідних для проходження повного курсу імунізації проти коронавірусу COVID-19.

За оприлюдненими даними, йдеться виключно про окремі препарати. Наразі дозволено комбінувати щеплення вакциною від Moderna та Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?