У Pfizer анонсували вакцину проти коронавірусу для дітей і немовлят
Категорія
Технології
Дата публікації

У Pfizer анонсували вакцину проти коронавірусу для дітей і немовлят

У Pfizer анонсували вакцину проти коронавірусу для дітей і немовлят
Джерело:  online.ua

У компанії Pfizer, яка однією з найперших фармацевтичних гігантів розробила антикоронавірусну вакцину, анонсувала початок незабаром випробувань відповідного препарату, передбаченого для немовлят, а не дорослих.

Джерело: Der Spiegel

За оприлюдненими даними, у компанії наразі готуються до звернення із заявою щодо підтвердження права на використання вакцини для дітей віком від 5 до 11 років. Водночас на стадії завершення випробувань знаходиться такий препарат, який можна використати для немовлят.

Згідно з твердженням засновників компанії Угура Шахіна та Езлема Тюреджі, найближчими тижнями вже буде оголошено результати ефективності та безпечності вакцинації дітей віком від 5 до 11 років. Автори розробки вже звернулися щодо затвердження такого препарату.

Вакцина для немовлят

Передбачається, що новий препарат від Pfizer, який наразі проходить дослідження, можна буде використовувати для немовлят віком від шести місяців. Утім, невідомо, коли може навіть орієнтовно початися вакцинація таких дітей проти коронавірусу - це потребує затвердження з боку національних регуляторів з питань охорони здоров’я.

Відомо, що вакцину Pfizer для дорослих дозволили на території країн Євросоюзу та Сполучених Штатів використовувати для підлітків, вік яких коливається від 12 до 15 років. Натомість в Ізраїлі пішли далі й дозволили щеплення цим препаратом для дітей віком від 5 років.

“Ми вже готуємось до виробництва. Вакцина та ж, але в меншій дозі”, - наголосили фахівці.

Вакцина Moderna для дітей

Паралельно у фармацевтичній компанії Moderna також анонсували завершення випробувань нового препарату, яким можна буде щеплювати дітей. Йдеться про вакцину для вікового інтервалу від 6 до 11 років, а в майбутньому фармацевти перевірять ще й використання щодо дітей до 6 місяців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?