Без артилерії армія РФ майже нічого собою не представляє на полі бою
Категорія
Україна
Дата публікації

Без артилерії армія РФ майже нічого собою не представляє на полі бою

Без артилерії армія РФ майже нічого собою не представляє на полі бою
Джерело:  online.ua

За словами керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая, якби західна військова допомога надійшла Україні раніше, ЗСУ мали б шанс втримати Сєвєродонецьк і Лисичанськ та загалом Луганську область.

Джерело: інтерв'ю Сергія Гайдая журналістам видання "УНІАН"

Кремлівські окупанти не здатні воювати без підтримки артилерії 

Гайдай зазначив, що мета скувати сили кремлівської окупаційної армії під час оборони Сєвєродонецька та Лисичанська була виконана на 100%.

Якби Сєвєродонецьк не тримався півтора місяці, то бойові дії реально відбувались би зараз не на околицях Луганської області, а, напевно, росіяни би вже прорвалися до Бахмута. Як би мені не було боляче, як уродженцю Сєвєродонецька, я розумію, якою ціною місто впало. Проте і окупанти втратили багато техніки і людей, там кожного дня їх гинули десятки, - зазначає керівник ОВА.

За його словами, армія РФ дуже втомлена, тоді як ЗСУ отримують все більшу кількість західної зброї.

У них була тактика: вони просто обстрілювали наші позиції, а потім пішки заходили - чотири години обстрілювали, один раз пішли в атаку. Як наші хлопці відбили атаку, то знову 3-4 години обстрілів. Причому, яка година дня - неважливо. Іноді протягом доби обстріли взагалі не припинялись. Ось така кількість БК у них є, - підкреслив Гайдай.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

За його словами, без підтримки артилерії військові кремлівської окупаційної армії не здатні вести бойові дії.

Без артилерії росіяни на полі бою взагалі ніякі. Коли вони тільки заходили в Сєвєродонецьк, кадирівці, повіривши власній пропаганді про повне захоплення міста, закріпилися в готелі "Мир" та звідти знімали відео – розстрілювали повністю розбитий будинок з гранатометів, хоча наших там не було. Врешті, коли росіяни просунулись на кілька будинків чи одну вулицю, "гуляли" там, то попались на свою ж брехню – саме в ту частину міста зайшли наші підрозділи. Тоді загинуло дуже багато росіян, зокрема і самих кадировців, які просто не розуміли, що відбувається, - розповідає Гайдай.

Керівник Луганської ОВА зазначив, що наразі за допомогою американських систем Нimars ЗСУ успішно знищують ворожі склади з боєприпасами та військову техніку на Луганщині та гальмують наступ кремлівських окупантів.

Знищено вже багато складів. Кожен раз росіяни втрачають величезну кількість артилерії, яку вони, звісно, не виробляють на Луганщині. Це пропаганда казала, що вони там, нібито, знаходять якісь наші склади і беруть звідти зброю. Та це повна маячня. Вони все це підвозять з Росії. Всі ж пам'ятають "гуманітарні конвої" протягом 8-ми років? Це саме снаряди тоді й завозились росіянами. А от зараз, коли їх склади підривають, наступ російських військ на 100% гальмується. Вони побоюються Нimars, адже ця зброя влучає у цілі на великій відстані. Для росіян це проблема. Тому вони заявляють, що відправляють своїх спецпризначенців для того, щоб знищити Нimars, - зазначив Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?