Британська розвідка розкрила найближчі плани армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка розкрила найближчі плани армії РФ

Британська розвідка розкрила найближчі плани армії РФ
Джерело:  online.ua

За інформацією представників розвідки Великої Британії, ЗСУ відбивають практично всі спроби наступу кремлівської окупаційної армії на Донбасі.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти практично провалили наступ на Донбасі 

Наразі переважна більшість артилерійських підрозділів армії РФ зосереджена в районі Сіверська та Краматорська.

У британські розвідці зазначають, що армія РФ збільшила використання ракет ППО в якості допоміжного засобу для наземних атак через гостру нестачу спеціалізованих ракет для наземних атак.

Росія розгорнула стратегічні системи ППО С-300 і С-400, призначені для знищення літаків і ракет на великих відстанях, недалеко від України з самого початку вторгнення.

Ця зброя має відносно невеликі боєголовки, призначені для знищення літаків. Вони можуть становити значну загрозу військам у відкритих і легких будівлях, але навряд чи проникнуть через укріплені конструкції. Існує висока ймовірність того, що ця зброя не потрапить в намічені цілі і призведе до жертв серед цивільного населення, тому що ракети не оптимізовані для цієї ролі, а їх екіпажі мало підготовлені для таких місій, - наголошують в Міноборони Великої Британії.

Аналітики з американського Інституту вивчення війни також зазначають, що кремлівська армія не змогла посилити наступ після оперативної паузи.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Зокрема, військові РФ здійснили кілька обмежених і дуже локалізованих наземних атак 21 липня. Поточний російський оперативний темп істотно не відрізняється від того, що було під час офіційно оголошеної оперативної паузи між 7 і 16 липня.

Протягом цього часу окупанти намагались здійснювати локальні атаки на північний захід від Слов'янська і навколо району Сіверська і Бахмута, однак не домогшись взяття під контроль територій у цих районах.

Російське угруповання на північний захід від Слов'янська фактично здійснило менше наземних атак уздовж кордону Харківської та Донецької областей, ніж це було під час офіційної оперативної паузи.

Відсутність успішних наземних атак за межами районів Слов'янська, Сіверська і Бахмута узгоджується з оцінкою ISW про те, що російський наступ, ймовірно, закінчиться без захоплення Слов'янська або Бахмута.

Інститут, посилаючись на зібрані дані, припускає, що російські війська, ймовірно, будуть продовжувати використовувати свої резерви низькоточних радянських систем зброї, але рішучість цих ударів в порівнянні з ударами українських HIMARS залишиться обмеженою.

Нинішній російський оперативний темп істотно не відрізняється від темпу російських наступальних операцій під час офіційної російської оперативної паузи, і російські сили навряд чи зможуть зайняти значні позиції в найближчі тижні.

Росія, ймовірно, використала 55-60% свого резерву високоточної зброї.

Російські війська продовжували обмежені наземні атаки східніше Сіверська і південніше Бахмута.

Окупанти здійснили невдалий наступ на північ від Харкова.

Російські війська завдали обмеженого наземного удару в Херсонській області.

Можливо, російські війська зберігають обладнання на об'єктах Запорізької АЕС для захисту українських військових.

У Мурманській області Росії формується добровольчий батальйон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?