Головне за ніч: провал штурму армії РФ поблизу Бахмута та масований обстріл Дніпропетровщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: провал штурму армії РФ поблизу Бахмута та масований обстріл Дніпропетровщини

Головне за ніч: провал штурму армії РФ поблизу Бахмута та масований обстріл Дніпропетровщини
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили спробу наступу кремлівської окупаційної армії в районі Бахмуту та змусили ворога відступити.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ відбивають всі спроби наступу окупантів на Донбасі

На півночі України не має ознак підготовки армій РФ та Білорусі до наступу. На Чернігівщині та Сумщині окупанти обстрілюють населені пункти Кам'янська Слобода, Миколаївка, Волфіне і Павлівка.

На Харківщині армія РФ обстрілювала позиції ЗСУ в районах населених пунктів Мосьпанове, Руські Тишки, Дементіївка, Золочів, Стара Гнилиця, Рідне, Ртищівка, Пушкарне, Велика Бабка, Петрівка, Слатине та Лебяже.

В районі Слов'янська ворог обстрілював позиції українських військових в районах населених пунктів Дібрівне, Чепіля, Адамівка, Карнаухівка, Нікольське, Курульки, Хрестища та Мазанівка.

На Донеччині окупанти обстрілюють позиції ЗСУ уздовж усієї лінії зіткнення та намагаються вести наступ у напрямку Бахмута та Краматорська.

Зокрема, в районі Краматорська військові РФ обстрілювали позиції ЗСУ в районах населених пунктів Донецьке, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне та Івано-Дар'ївка. Біля останнього завдав авіаційного удару. Веде штурмові дії в напрямку Верхньокам'янка-Верхньокам'янське, бойові дії тривають.

В районі Бахмуту ворожі обстріли зафіксовані поблизу населених пунктів Берестове, Бахмут, Костянтинівка, Білогорівка, Покровське, Кодема, Весела Долина, Нью-Йорк, Яковлівка, Васюківка, Кліщіївка та території Вуглегірської ТЕС. Завдав авіаудару неподалік від Куховарки.

Втратами для ворога завершилися штурмові дії в напрямках Доломітне – Новолуганське та Стряпівка-Соледар. Дезорганізовані підрозділи окупантів українські воїни відігнали назад. Противник продовжує спроби штурму в напрямку Вуглегірської ТЕС та поблизу Покровського, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Піски, Авдіївка, Новомихайлівка, Пречистівка, Залізничне, Павлівка, Времівка, Новоандріївка, Шевченко, Тернувате, Володимирівка, Новояківка, Полтава, Новояківка, авіаудар зафіксований біля Пречистівки.

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону зайнятих раніше позицій, зосереджує зусилля на недопущенні наступу сил оборони, ввів резервні підрозділи.

Були артилерійські обстріли в районах населених пунктів Іванівка, Токареве, Трудолюбівка, Партизанське, Кобзарці, Посад-Покровське, Андріївка, Степова Долина, Таврійське, Оленівка, Шевченкове, Прибузьке, Лимани, Киселівка, Новомиколаївка, Велике.

Усі спроби ворожих штурмових дій у напрямках Мала Сімейдинуха - Андріївка та Давидівське-Білогірка українські воїни одразу придушили. Окупанти відійшли.

Поза пунктами базування знаходяться три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами.

В результаті втрат особовий склад ворога за багатьма напрямками відмовляється йти в бій і вдається до саботажу, - зазначають представники Генштабу.

Наслідки масованого обстрілу Дніпропетровської області 

Протягом ночі кремлівські окупанти масовано обстрілювали Нікопольський, Синельниківський і Криворізький райони області.

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, вночі військові РФ двічі обстрілювали Нікополь з РСЗВ, випустивши по місту близько 100 ракет.

Попередньо, одна людина загинула, один поранений. Пошкоджено 11 приватних будинків. Є прориви газоводу і водоводу. Зруйновано залізничну колію. Коли можна буде відновити рух, поки не ясно, - повідомляє Резніченко.

У Покровській громаді ворог вдарив по складах. Розбило трансформатор, кілька сіл залишилися без світла.

По Зеленодольській громаді вдарили зі ствольної артилерії. Зачепило приватний будинок. Пожежу ліквідували.

В Апостолові було 7 "прильотів". Ракети влучили по трьох школах міста.

Вони зруйновані. Пошкоджено житлові будинки поруч. На місці працюють рятувальники. Попередньо, 8 осіб поранено. Інформація ще уточнюється, - наголошує керівник ОВА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?