Без них це неможливо: прем'єр Польщі з незвичного боку оцінив українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Без них це неможливо: прем'єр Польщі з незвичного боку оцінив українців

Без них це неможливо: прем'єр Польщі з незвичного боку оцінив українців

Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький оголосив, що без українських працівників економічне зростання його країни було б зовсім іншим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його ексклюзивну статтю для "Дзеркала тижня".

За словами топ-посадовця Польщі, зростання було б повільнішим без заробітчан.

"Ми пам'ятаємо також про громадян України, які проживають і працюють у Польщі. Вони є важливим суб'єктом, без якого зафіксоване у нас протягом кількох років динамічне економічне зростання було б нижчим", - звернув увагу Моравецький.

Прем'єр додав, що українцям у Польщі не слід турбуватися щодо легальності свого перебування там. Влада пролонгувала на 30 днів чинність усіх документів, які втратили силу під час карантину.

Також Моравецький нагадав, Україна протягом 2019 року отримала понад 16 мільярдів доларів — як перекази з-за кордону, їх значна частка надійшла саме з Польщі.

"У зв'язку з цим мій уряд видав розпорядження консульствам Польщі в Україні відновити прийом заяв на отримання робочої візи. Тисячі громадян України зможуть відновити роботу в Польщі", - стверджує він.

Нагадаємо, тисячі українців повернулися на батьківщину з інших країн після того, як світом поширився коронавірус COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, тисячі українців найближчим часом зможуть виїхати на роботу за кордон. Влада не забороняє їх працевлаштування і вже веде переговори з країнами, які зацікавлені в сезонних працівниках з України. Для заробітчан будуть організовані чартерні рейси українськими авіалініями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?