Без табу. Литва закликала постачати зброю Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Без табу. Литва закликала постачати зброю Україні

Без табу. Литва закликала постачати зброю Україні
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністерка Литви закликає країни надати Україні зброю великої дальності та винищувачі.

Джерело: LRT

Литва закликає відмовитися від табу у постачанні Україні зброї

Прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте закликає відмовитися від табу щодо військової допомоги Україні.

Після зустрічі прем'єр-міністрів країн Балтії в Таллінні, вона наголосила, що для захисту свободи немає табу на військову допомогу, і закликала надати Києву необхідне озброєння, включаючи винищувачі та ракетні системи великої дальності. Шимоніте підкреслила, що допомога Україні єдиний шлях до сталого світу і запобігання нових війн в Європі.

Захищаючи свободу, ми не повинні думати про табу у справі військової допомоги, – сказала глава уряду журналістам.

Президент Литви закликав передавати озброєння для України

Гітанас Науседа, президент Литви та послідовний прихильник українського вступу до НАТО, звернувся до західних країн із закликом “переглянути всі червоні лінії” у постачанні зброї для ЗСУ, включаючи передачу західних винищувачів.

На уточнююче запитання Spiegel чи мав президент на увазі під «всіма червоними лініями» постачання західних винищувачів, Науседа відповів ствердно.

Науседа заявив, що потрібно перетнути усі червоні лінії у допомозі Україні. На його думку, демократичні країни повинні стати проти небезпечного агресора, “який не має кордонів”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?