Без цього мир неможливий: в Росії обурили черговою заявою по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Без цього мир неможливий: в Росії обурили черговою заявою по Донбасу

Без цього мир неможливий: в Росії обурили черговою заявою по Донбасу
Джерело:  online.ua

Київ повинен встановити прямий діалог з бойовиками "ЛНР" і "ДНР", так як без нього мир на Донбасі неможливий. З такою заявою в інтерв'ю російським ЗМІ виступив член комітету Ради Федерації з міжнародних справ Сергій Цеков, коментуючи завершення розведення сил і засобів в Петрівському, передає ONLINE.UA.

"Сама по собі заява гарна, як і кроки з українського боку. Дані дії вітаються всіма розсудливими силами в Україні, в "ДНР" і "ЛНР". Звичайно, вони підтримуються з боку Росії і переважної більшості країн міжнародного співтовариства. Але необхідний прямий діалог між Києвом і Донецькою і Луганською народними республіками, тому що без нього встановити мир буде неможливо. Саме в процесі діалогу можна знайти якісь рішення. Необхідно прийняти ряд рішень, які прописані в Мінських угодах. Хотілося б вірити, що ці угоди будуть виконуватися в повному обсязі", - прокоментував сенатор заяву прес-центру штабу ООС про завершення розведення сил на Донбасі.

Нагадаємо, розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петровському було головною умовою Москви для нормандського саміту по Донбасу на рівні лідерів Франції, Німеччини, України та Росії. Але незважаючи на виконання Києвом цих умов, Москва не поспішає із зустріччю Путіна, Зеленського, Меркель і Макрона. У Кремлі кожен раз придумують нові причини, щоб зірвати проведення довгоочікуваних переговорів.

Зокрема, в німецькому уряді допускають головною причиною цього є небажання Путіна дати Зеленському шанс зробити реальні кроки на шляху до миру і продемонструвати здатність досягти успіху в справі мирного врегулювання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі придумали нову причину зірвати саміт. Прессекретар Путіна заявив, що ще рано говорити про дату нормандської зустрічі, так як потрібно дочекатися завершення розведення сил в Петрівському, хоча цей процес вже успішно завершився.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?