У Путіна придумали нову причину для зриву нормандського саміту: Пєсков дав чітку відповідь щодо дати
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна придумали нову причину для зриву нормандського саміту: Пєсков дав чітку відповідь щодо дати

У Путіна придумали нову причину для зриву нормандського саміту: Пєсков дав чітку відповідь щодо дати
Джерело:  online.ua

Поки на Донбасі не завершиться розведення сил, Кремль не підтвердить дату для проведення нормандського саміту на рівні лідерів Росії, України, Франції та Німеччини. Прессекретар Путіна в черговий раз дав зрозуміти, що Москва не прагне до переговорів і прийняття важливих рішень по Донбасу, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Давайте дочекаємося все-таки завершення (розведення сил - ред). Дати як і раніше немає", - відповів Дмитро Пєсков на запитання журналістів про дату зустрічі Путіна, Зеленського, Меркель і Макрона в нормандському форматі з питання Донбасу.

Раніше посол Франції в Україні Етьєн де Понсен також повідомляв, що дати зустрічі лідерів нормандського формату все ще немає, незважаючи на виконання Україною необхідних умов, серед яких було розведення сил на Донбасі, яке фактично вже завершено.

"Зараз розведення сил вже здійснено, воно було проведено на вихідних. Обидві умови були виконані, так що ми чекаємо проведення саміту. Поки немає підтвердження дат. Ми все ще працюємо над тим, щоб провести таку зустріч в кінці листопада", - сказав Етьєн де Понсен.

Нагадаємо, головною умовою Москви для саміту "нормандської четвірки" було розведення сил і засобів у Станиці Луганській, Золотому і Петровському. Розведення сил і засобів раніше успішно провели на двох ділянках - № 1 в районі селища Станиця Луганська та № 2 в районі міста Золоте Луганської області. 9 листопада розпочалося розведення сил і засобів в Петровському Донецької області.

Слід додати, що кілька днів тому глава МЗС України Вадим Пристайко повідомляв, що Москва висунула нові умови для проведення нормандського саміту по Донбасу. Кремль вимагає підготувати спільний документ, який буде розглянуто лідерами чотирьох країн, до зустрічі. Міністр підкреслив, що такої вимоги раніше не було, але зазначив, що якщо це документ, який буде за результатами зустрічі, то його можна підготувати, "щоб лідери не сиділи і на чистому аркуші не писали результати".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія навмисно зриває нормандський саміт  по Донбасу, так як президент РФ Володимир Путін не хоче дати шансу українському лідеру Володимиру Зеленському зробити конкретні кроки на шляху до миру на Донбасі. Таку думку висловив близький до процесу підготовки нормандського саміту чиновник в уряді ФРН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?