Путін не дасть шанс Зеленському: в німецькому уряді розкрили підступний план Кремля по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не дасть шанс Зеленському: в німецькому уряді розкрили підступний план Кремля по Донбасу

Путін не дасть шанс Зеленському: в німецькому уряді розкрили підступний план Кремля по Донбасу
Джерело:  Укрінформ

Росія навмисне зриває нормандський саміт по Донбасу, так як президент РФ Володимир Путін не хоче дати шансу українському лідеру Володимиру Зеленському зробити конкретні кроки на шляху до миру на Донбасі. Таку думку висловив близький до процесу підготовки нормандського саміту чиновник в уряді ФРН, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Представник німецького уряду підкреслив, що Україна, Франція та Німеччина продовжують підготовку до зустрічі лідерів в нормандському форматі, незважаючи на заяви Москви про те, що говорити про проведення саміту до кінця року "передчасно". Він додав, що західні учасники формату високо цінують зусилля Зеленського, в тому числі, в таких питаннях як розведення сил на Донбасі і спроби знайти вихід з глухого кута. За словами чиновника, канцлерка Німеччини Ангела Меркель пильно стежить за ходом подій.

Причиною затягування з самітом з боку Москви співробітник німецького уряду назвав можливе небажання Москви дати Зеленському шанс зробити реальні кроки на шляху до миру і продемонструвати здатність досягти успіху в справі мирного врегулювання. Тому, на його думку, Кремль робить всі спроби, щоб перекласти провину за "зрив" домовленостей на Київ.

Нагадаємо, кілька днів тому глава МЗС України Вадим Пристайко повідомляв, що Москва висунула нові умови для проведення нормандського саміту з Донбасу. Кремль вимагає підготувати спільний документ, який буде розглянуто лідерами чотирьох країн, до зустрічі. Міністр підкреслив, що такої вимоги раніше не було, але зазначив, що якщо це документ, який буде за результатами зустрічі, то його можна підготувати, "щоб лідери не сиділи і на чистому аркуші не писали результати".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія поставила для себе головне завдання - повернути Донбас під контроль України, але на своїх умовах. Президент Росії Володимир Путін домагається, щоб Київ надав ОРДЛО особливий статус, після чого заморозить конфлікт. Тому формула Штайнмайєра, на яку погодилася українська влада, не є зрадою. Про це заявив дипломат, експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?