Безпечна і гарна засмага для мами і дитини: все про сонцезахисну косметику
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Безпечна і гарна засмага для мами і дитини: все про сонцезахисну косметику

Безпечна і гарна засмага для мами і дитини: все про сонцезахисну косметику
Джерело:  online.ua

Відпочинок на морі — довгоочікуваний час, коли можна позасмагати і поплавати, набратися сил, оздоровитися і отримати всі необхідні вітаміни. Особливо таких поїздок чекають діти. Але тривале перебування на сонці загрожує опіками і ослабленням організму. Розповідаємо, як уникнути неприємних моментів і як отримати безпечний і красивий загар.

Засмагаємо без шкоди для здоров'я: яких помилок потрібно уникнути, щоб не отримати опік

Засмагати на сонці — приємний і необтяжливий вид дозвілля. Здавалося б, немає нічого складного. Але якщо зловживати сонячними променями, можна отримати опіки різного ступеня тяжкості. Особливо важко сонячні опіки переносять люди з чутливою шкірою і діти. Що потрібно знати, щоб не провести всю відпустку в сметані?

По-перше, час на сонці має бути строго обмеженим. Вранці до 11:00 і ввечері після 16:00. Вдень сонячні промені найбільш агресивні і, навіть перебуваючи в цей час в тіні, можна «згоріти». А немовлятам і зовсім не рекомендується перебувати під прямими сонячними променями.

По-друге, потрібно уважно читати етикетки сонцезахисної косметики. Для кожного типу шкіри і віку варто підбирати свій тип косметики, а також стежити за терміном придатності продукту.

По-третє, необхідно правильно використовувати креми та спреї. Дуже важливо слідкувати за дозуванням. Якщо економити — ніякого захисного ефекту не буде. Не варто інтенсивно втирати крем в шкіру.

Наносити сонцезахисний засіб на шкіру необхідно за 20-30 хвилин до виходу. Потім потрібно наносити засіб кожні 1,5-2 години. Після купання обов'язково сполоснутися в чистій воді і нанести засіб повторно.

Типи сонцезахисної косметики: читаємо етикетки

На етикетках сонцезахисних засобів, крім відомого всім сонцезахисного фактора SPF можна зустріти і інші абревіатури: PPD, UVA, UVB. Що це означає?

Сонячні промені бувають двох типів — А і В. Перші — винуватці прискорення старіння верхніх шарів шкіри, руйнують колагенові волокна, утворюють пігмент, можуть привести до утворення меланоми. Другий тип променів не настільки небезпечний і провокує тільки появу опіків.

Багато засобів захищають тільки від УФ-В променів. У їх числі і SPF (іноді пишуть UVB). Навіть SPF 50+ безсилий перед А-променями.

Щоб убезпечити свою шкіру і шкіру малюка від небезпечних променів, потрібно обирати засіб, де є відмітка — UVA. Саме цей фактор запобігає негативному впливу ультрафіолету А-типу.

Відмітка PPD означає відтерміновану вторинну пігментацію. Тобто, засіб з PPD підсилює бар'єр від UVA-променів.

А ось консистенція засобу може бути будь-якою. Зараз їх багато, є з чого вибрати. Це крем, спрей, масло, флюїд і молочко. При виборі можна відштовхуватися від типу шкіри. Наприклад, сонцезахисний крем для обличчя із сухою шкірою може бути щільніше, з густою, в'язкою текстурою. А ось для жирної шкіри краще підібрати легкі флюїди.

Ступінь захисту підбирається індивідуально, на основі фототипу шкіри. Володарям світлої, чутливої шкіри краще використовувати креми з SPF 50 і PPD 42. І чим більш смаглява шкіра, тим нижче може бути цей показник.

Дитяча сонцезахисна косметика без вікових обмежень призначена для дітей від 3 років. Для малюків краще підбирати спеціальні засоби, де є відмітка 0 +. Наприклад, лінія для захисту від сонця La Roche-Posay розроблена дерматологами з урахуванням віку і типів шкіри.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?