Безпрецедентний випадок. Україна та РФ близькі до обміну у форматі "всіх на всіх"
Категорія
Україна
Дата публікації

Безпрецедентний випадок. Україна та РФ близькі до обміну у форматі "всіх на всіх"

Безпрецедентний випадок. Україна та РФ близькі до обміну у форматі "всіх на всіх"
Джерело:  online.ua

Кирило Буданов повідомив про перемовини щодо обміну військовополоненими у форматі “всіх на всіх”. Станом на зараз більш ніж 2200 людей звільнено з полону.

Джерело: РБК-Україна, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Обмін військовополоненими у форматі всіх на всіх

Генерал-майор Кирило Буданов зустрівся з представниками родин Захисників у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Він наголосив, що Україна продовжує працювати над обмінами полонених. Ця робота, за словами глави ГУР, ніколи не припиняється.

Зокрема, тривають перемовини щодо обміну “всіх на всіх”.

В інтерв’ю одному з видань Кирило Буданов відповідаючи на питання, чи реальний обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" зазначив, що Україна рухається в цьому напрямку.

Він підкреслив, що такий випадок є історичним, адже зазвичай усі обміни полоненими ведуться після завершення бойових дій.

Так, ми в принципі наближаємося до цього. Давайте, знову ж таки, подивимося в цифри. Станом на зараз вже обміняно більш ніж 2200 людей. Це безпрецедентний випадок у світовій історії. Ніхто такого не вів. Усі обміни йдуть після завершення бойових дій і ніяк не під час, – зазначив Буданов.

Повідомляється, що також зараз відбувається робота з окремих обмінів. Обмін 21 вересня, під час якого було звільнено 215 оборонців, готувався понад два місяці.

Україна на Великдень повернула з полону 130 військових

У рамках великоднього обміну полоненими до України повернулися 130 захисників.

Серед визволених полонених військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки, співробітники ДССТ, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому, Херсонському напрямках. Всі врятовані – рядові та сержанти.

Також з полону звільнено двох рідних братів, які воювали в районі Бахмута.

Найстаршому зі звільнених захисників виповнилося 58 років, наймолодшому – 21 рік.

Завдяки зусиллям Координаційного штабу додому повертаються 92 військовослужбовця Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту.

48 зі 130 звільнених Оборонців вважались зниклими безвісти. Частина з урятованих мають поранення, численні контузії та втрачені кінцівки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?