Безрадісна й даремна робота: віце-канцлер Австрії подав у відставку
Категорія
Світ
Дата публікації

Безрадісна й даремна робота: віце-канцлер Австрії подав у відставку

Безрадісна й даремна робота: віце-канцлер Австрії подав у відставку

Віце-канцлер та міністр економіки Австрії Райнгольд Міттерленер заявив про відставку з посади в уряді, а також про складання з себе повноважень лідера правоцентристської Австрійської народної партії (АНП).

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

"Я вважаю, що цього досить", - заявив він у Відні, додавши, що його робота стала "безрадісною та даремною".

Його рішення припало на період напружених відносин між АНП та її старшим партнером по коаліції - Соціал-демократичною партією Австрії (СДПА), представник якої Крістіан Керн є главою уряду.

За інформацією ЗМІ, у результаті звільнення Міттерленера з посади голови АНП партію може очолити нинішній міністр закордонних справ Австрії, 30-річний Себастіан Курц, який є одним з найпопулярніших політиків у країні.

Читайте також: Прем'єр Чехії заявив про прийдешню відставку уряду

Зазначається, що австрійська так звана "велика коаліція" в складі СДПА і АНП, яка працює з 2013 року, опинилась у серйозній кризі після ультиматуму федерального канцлера Крістіана Керна, який 25 січня 2017 року погрожував припинити співпрацю з партнерами по коаліції, якщо сторони не зможуть створити передумов для конструктивного діалогу. Наприкінці січня політсилам вдалося домовитись та затвердити програму роботи на наступні півтора року - до осені 2018 року, коли в Австрії заплановані чергові вибори у двопалатний парламент.

У разі розвалу коаліції на Австрію чекатимуть дострокові парламентські вибори, на яких, згідно з опитуваннями соціологів, перше місце мають шанс посісти праві популісти з Австрійської партії свободи. Нещодавно канцлер Крістіан Керн заявив, що виступає проти дострокових виборів, проте водночас зазначив, що якщо АНП ухвалить рішення про вихід з коаліції, він не зможе силою втримати партнерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці квітня до окупованого Криму для участі в так званому "Ялтинському міжнародному економічному форумі" приїхали двоє політиків з Австрійської партії свободи, яка у січні уклала договір про співпрацю з правлячою у РФ партією "Єдина Росія".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?