Безробітних залучатимуть до розбору завалів чи будівництва захисних споруд — Шмигаль
Категорія
Україна
Дата публікації

Безробітних залучатимуть до розбору завалів чи будівництва захисних споруд — Шмигаль

Безробітних залучатимуть до розбору завалів чи будівництва захисних споруд — Шмигаль
Джерело:  online.ua

На час воєнного стану офіційно зареєстрованих безробітних, які протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуть до суспільно корисних робіт. Вони отримуватимуть мінімальну зарплату.

Джерело: прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду

Безробітних, які протягом 30 днів не знайдуть роботу, залучатимуть до суспільних робіт

В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується і організації роботи в тилу. Уряд сьогодні затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, будуть залучатися до суспільно корисних робіт. Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні — визначатиме місцева влада, - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що держава сплачуватиме кожному залученому до суспільно корисних робіт зарплату у розмірі мінімальної та додав, що уряд фактично усуває можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи.

Наразі мінімальна зарплата складає 6500 гривень на місяць, а з 1 жовтня 2022 року має зрости до 6700 гривень.

В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту, - сказав він.

Також статус та виплати по безробіттю відтепер втрачаються, якщо людина перебуває за кордоном більше ніж 30 днів під час воєнного стану.

Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук пояснив, що першочергово залучатимуть до громадських робіт зареєстрованих безробітних, яким не знайдено роботу, та працівників, які втратили частину заробітної плати.

Як зазначив Мельничук, до суспільно корисних робіт не залучатимуть людей, які реалізовують заходи національного спротиву.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?