Німеччина оприлюднила список військової допомоги Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина оприлюднила список військової допомоги Україні

Німеччина оприлюднила список військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Уряд ФРН вирішив зробити відкритою інформацію про військову допомогу Україні на тлі критики щодо відставання Берліна в цьому питанні порівняно з іншими партнерами.

Джерело: Німецький уряд, Міністр оборони України Олексій Резніков

Німеччина опублікувала список допомоги Україні

На сайті німецького уряду вказано, що у рамках бюджетного процесу на 2022 рік кошти на модернізацію були збільшені до 2 мільярдів євро на 2022 рік. Додаткові кошти спрямовані насамперед на користь України.

Німеччина планує передати Україні:

  • 30 зенітних самохідних установок Gepard, а також близько 6 тисяч зенітних боєприпасів;

  • систему протиповітряної оборони IRIS-T SLM;

  • 54 бронетранспортери M113 з озброєнням (системи з Данії, переобладнання фінансується Німеччиною);

  • 3 реактивні системи залпового вогню MARS з боєприпасами;

  • 7 Panzerhaubitzen 2000, включно з адаптацією, навчанням та запасними частинами (спільний проєкт з Нідерландами);

  • систему протибатарейної боротьби COBRA ;

  • 40 розвідувальних дронів;

  • 10 бронеавтомобілів;

  • 80 пікапів Toyota;

  • 22 ваговози.

Також список включає 8 мобільних наземних радіолокаційних систем (РЛС) та тепловізійні прилади, 4 мобільні системи розмінування, 8 електронних пристроїв захисту від дронів та 5 тисяч шоломів. Також Україна отримає боєприпаси, зокрема 10 тисяч артилерійських та 53 тисячі зенітних, а також 10 протидронових гармат.

Зазначається, що з міркувань безпеки федеральний уряд не надає додаткових деталей про способи і час передачі зброї, поки вона не відбудеться.

Фото: commons.wikimedia.org

Серед озброєння, яке вже передали Україні є 500 протиповітряних ракет Stinger, 2 700 ПЗРК «Стріла», 16 мільйонів патронів для стрілецької зброї, 100 кулеметів MG 3, 178 моторизованих транспортних засобів, 30 броньованих машин, запчастини для літаків МіГ-29.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в українській артилерійській родині з‘явилися німецькі Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами. Це вже 6-й вид артилерії 155-мм калібру, який посилює нашу оборону. Наші воїни вже б’ють ворога з допомогою M777, FH70, M109, AHS Krab та Caesar.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?