Зеленський заявив про стратегічну ініціативу ЗСУ у війні проти кремлівських загарбників
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський заявив про стратегічну ініціативу ЗСУ у війні проти кремлівських загарбників

Зеленський заявив про стратегічну ініціативу ЗСУ у війні проти кремлівських загарбників
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що наразі фронт бойових дій проти кремлівської окупаційної армії розтягнувся на 2,5 тис км, але українські військові зберігають за собою стратегічну ініціативу.

Джерело: Telegram-сторінка Володимира Зеленського

ЗСУ втримують ініціативу та стратегічну перевагу на фронті 

Ми маємо справу з абсолютним злом. І ми не маємо іншого вибору, ніж іти далі. Звільняти всю нашу територію. Вибивати окупантів з усіх наших областей. І хоча зараз ширина нашого фронту – вже понад 2,5 тисячі кілометрів, відчувається, що стратегічна ініціатива – все ж за нами, - зазначив голова держави.

Зокрема військові Нацгвардії України опублікували фрагмент бою з кремлівською окупаційною армією у Сєвєродонецьку.

Битва за Сєвєродонецьк триває. Щохвилини українські воїни ведуть запеклі бої із загарбниками. Фрагмент одного з них показали українцям.

На кадрах видно, як нацгвардійці злагоджено працюють по окупантах, розташувавшись в одній з будівель міста.

Без відпочинку, сну та хоч кількох хвилин тиші гвардійці разом з побратимами з інших Сил оборони тримають місто. Бої за Сєвєродонецьк тривають. Ворог отримує від наших військових те, що заслужив – смерть, - повідомляють військові Нацгвардії.

У той же час речник Мінобоорони України Олександр Мотузяник зазначає, що на кордоні з Білорусю наразі зосереджено до семи військових батальйонів.

На кордоні в Брестській та Гомельській областях зараз до семи білоруських батальйонів. Це приблизно 3,5-4 тисяч особового складу. Але треба розуміти, що там є і російські війська. Не скажу їх кількості, але є низка населених пунктів, де вони розквартировані, - наголосив Мотузяник.

За його словами, збройні сили Білорусі налічують до 60 тис військовослужбовців, а диктаторський режим Олександра Лукашенка хоче збільшити їхню кількість до 80 тис осіб.

Крім того, враховуючи те, що зараз білоруська сторона надає Росії всю логістику, цілком можливий варіант, що росіяни зможуть досить швидко перекинути на територію Білорусі якісь додаткові резерви і, можливо, підготувати наступ, але до цього треба готуватися. "Станом на цей день ми поки що цього не бачимо, - додав речник МОУ.

За словами Мотузяника, дії білоруських та російських військових поблизу українського кордону змушують тримати там підрозділи ЗСУ.

Але дії Росії, в тому числі і білоруської армії, змушують нас тримати там війська. Це така російська тактика станом на сьогодні. Основний удар – Луганщина, Донеччина, решта – постійні обстріли, відволікання нашої уваги, сковування дій наших підрозділів. У такий спосіб вони примушують нас тримати там війська. Ми чудово розуміємо: щойно ми заберемо звідти свої підрозділи – вони можуть здійснити повторний наступ. В найближчій перспективі ми цього не бачимо, але тим не менше ми вимушені укріплювати цей напрямок, - зазначає спікер Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?