Найближчий тиждень стане вирішальним у битві за Сєвєродонецьк
Категорія
Україна
Дата публікації

Найближчий тиждень стане вирішальним у битві за Сєвєродонецьк

Найближчий тиждень стане вирішальним у битві за Сєвєродонецьк
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що найближчий тиждень стане вирішальним у запеклі битві з кремлівською окупаційною армією за контроль над Сєвєродонецьком на Луганщині.

Джерело:  ISW

Окупанти кидають основні сили на захоплення Сєвєродонецька 

На думку аналітиків, кремлівські загарбники перекинуть в район Сєвєродонецька додаткові сили, щоб встановити повний контроль над містом, тому протягом тижня слід очікувати загострення.

Українські джерела підтвердили, що російські війська контролюють весь Сєвєродонецьк, за винятком промзони "Азот", де тривають бої.

Російські джерела, ймовірно, створюють інформаційні умови, щоб виправдати повільне і невдале просування в Слов'янськ з південного сходу від Ізюма і на захід від лиману.

Кремлівські сили, ймовірно, активізують операції з перекриття українських ліній зв'язку вздовж траси Т1302 Бахмут-Лисичанськ для підтримки ескалації операцій у Сєвєродонецьку-Лисичанську.

Російські війська продовжували зосередитися на протистоянні подальшому просуванню українців на північ від Харкова до міжнародного кордону.

Російські війська продовжують оборонні операції вздовж південної осі.

Водночас відзначають аналітики, партизани заважають Росії зміцнювати контроль над окупованими територіями.

Український опір на окупованих територіях не дозволяє російській владі публічно підтримати "приєднання" цих територій.

Відзначається, що російська окупаційна влада в Старобільську Луганської області змушує людей до участі в колективних господарствах і змушує тих, хто працює в цій схемі, отримувати російське громадянство.

За словами очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, окупанти потужно обстріляли Лисичанськ.

У той же час ЗСУ відбили потужну атаку кремлівських загарбників в районі Сиротиного та Білої Гори.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Гайдай зазначив, що протягом минулої доби обстріли населених пунктів на Луганщині майже не припинялись.

Застосовувалася авіація. Зруйновано більше десяти багатоповерхівок, приватні будинки, будівля відділу поліції. На поточний момент знайдено тіло одного загиблого. Поранену жінку одразу евакуювали до Краматорська. Остаточну кількість жертв встановлюємо, бо вчора по місту практично неможливо було безпечно пересуватися, - повідомив очільник Луганської ОВА.

За його словами, серйозні руйнування в Гірському, де пошкоджено 13 будинків, Новоіванівці - сім, у Врубівці зруйновано ліцей.

Тим часом у промзоні Сєвєродонецька продовжуються запеклі бої - росіяни влучили в будівлю І прохідної "Азоту", обстріляли територію цегляного заводу, почергово відкрили вогонь в районі трьох мостів.

Крім того, авіаційні удари ворог завдав по Устинівці, Малорязанцевому, Білогорівці та Гірському.

Також тривають бої поблизу Миколаївки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?