Безсоромна пропозиція РФ щодо Донбасу - у Зеленського миттєво відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Безсоромна пропозиція РФ щодо Донбасу - у Зеленського миттєво відреагували

Безсоромна пропозиція РФ щодо Донбасу - у Зеленського миттєво відреагували

Нещодавно офіційно стало відомо, що заступник глави Адміністрації президента Росії Дмитро Козак запропонував відмовитися від переговорів по Донбасу на рівні радників. Згідно з останніми даними, Козак надіслав листа раднику лідерки ФРН Ангели Меркель з копіями для представників Франції та України, у якому назвав переговори по Донбасу на рівні радників безглуздими і запропонував від них відмовитися. На цю цинічну ідею миттєво відреагував очільник Офісу президента Андрій Єрмак - він звернув увагу на те, що наша країна зайняла проактивну та більш жорстку позицію, і процес переговорів "якісно переформатовано". Окрім того, за його словами, команда російського президента Володимира Путіна просто почала гратися у "дипломатичні ігри". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"Треба чітко розуміти мотивацію всіх сторін. Розуміти потенційні ризики будь-якої ініціативи та те, що обставини постійно змінюються. Також треба розуміти, що переговорний процес має свої особливості. Особливо непростий він сьогодні, коли Україна зайняла проактивну позицію. І лист пана Козака, на мій погляд, – це швидше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін перемовин хоче посилити свої позиції та перехопити ініціативу. Втім, зрозуміло, що говорити про припинення переговорів немає жодного сенсу. Робота, як і раніше, триває…", - зазначив Андрій Єрмак.

За його словами, наразі нормандська четвірка перебуває в діалозі і прагне результату. Очільник ОП звернув увагу на те, що градус переговорів може підвищуватися або знижуватися - це нормально, це дипломатія.

"І це – переговорна психологія. Треба це розуміти та спокійно ставитися до подібних листів і їхніх інтерпретацій", - наголосив представник команди Зеленського.

Український політик нагадав, що Україна має "четвертий день тиші на Донбасі", і це – прямий результат роботи саме ТКГ в Мінську та Нормандського формату. На його переконання, це свідчить про неабияку ефективність переговорів, незважаючи на всі складнощі, які виникають у процесі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в РНБО прокоментували затримання бойовиків російської ПВК "Вагнера" під Мінськом, серед яких є громадяни України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?