Затримання бойовиків ​​під Мінськом - в РНБО готують команді Лукашенко несподівану пропозицію
Категорія
Світ
Дата публікації

Затримання бойовиків ​​під Мінськом - в РНБО готують команді Лукашенко несподівану пропозицію

Затримання бойовиків ​​під Мінськом - в РНБО готують команді Лукашенко несподівану пропозицію
Джерело:  online.ua

В РНБО відреагували на затримання бойовиків російської ПВК "Вагнера" під Мінськом, серед яких є громадяни України. Заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергій Кривонос запропонував екстрадувати їх з Білорусі в Україну. Він уже звернувся з цим питанням до Міністерства закордонних справ України. Про це Кривонос повідомив в ефірі одного з українців телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Чому б не розглянути таку пропозицію, щоб вони нам були видані по екстрадиції. Це питання зараз обговорюється. Така співпраця посилила б нормальні відносини України і Білорусі, а також відбила б бажання ворогів використовувати територію наших сусідів як плацдарм для дій проти нашої країни", - запропонував Кривонос.

Як відомо 30 липня затримані в Білорусі бойовики російської приватної військової компанії Вагнера дають свідчення в рамках слідчих заходів. Подробиць допиту в РНБО Білорусі поки не розкривають.

При цьому президент Білорусі Олександр Лукашенко напередодні доручив посилити оперативне прикриття державних кордонів, зокрема з РФ. Також Міністерство закордонних справ Білорусі викликає послів Росії та України для пояснень і обговорення ситуації з затриманням бойовиків, серед яких близько 14 осіб - це ті, які проходили за програмою обліку людей, були зафіксовані на Донбасі. Держсекретар Ради безпеки Білорусі Андрій Равка уточнив, що з організаційної структури у затриманих людей чітко простежуються певні напрямки - снайпери, підривники, айтішники.

Нагадаємо, в ніч на 29 липня співробітники КДБ Білорусі під Мінськом затримали 32 бойовика російської приватної військової компанії "Вагнера". Білоруська влада оприлюднили імена затриманих. Як виявилося, всі вони брали участь у збройних конфліктах в Сирії, Лівііі, а 14 бойовиків воювали проти української армії в рядах бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР". Білоруські спецслужби вважають, що затримані входили в групу з 200 осіб, які прибули в країну для "дестабілізації обстановки в країні в період виборчої кампанії".

Лукашенко після затримання бойовиків "Вагнера" під Мінськом зібрав термінову нараду з членами Ради безпеки, в ході якої поставив завдання терміново звернутися до Москви за поясненнями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Лукашенка розкрили шокуючі деталі затримання бойовиків "Вагнера" під Мінськом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?