Білий дім не очікував на заявку України щодо прискореного вступу до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім не очікував на заявку України щодо прискореного вступу до НАТО

Білий дім не очікував на заявку України щодо прискореного вступу до НАТО
Джерело:  online.ua

У Білому домі не очікували на подання Україною заявки щодо проходження прискореної процедури вступу до НАТО. 

Джерело:   Politico

В Білому домі здивувались заявкою України щодо вступу до НАТО 

За словами двох американських чиновників, знайомих із внутрішніми дискусіями, заява України про те, що вона прагне прискореного вступу до НАТО, стала несподіванкою для адміністрації Байдена, - йдеться у матеріалі видання.

Зокрема, зазначається, що спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі відмовилась підтримувати запит України щодо прискореної процедури вступу до НАТО.

Пелосі відмовилася чітко схвалити заявку, але сказала, що підтримує "гарантії безпеки" для України.

Ми дуже віддані демократії в Україні. Давайте виграємо цю війну. Але я була б за те, щоб Україна мала гарантії безпеки, - зазначила голова Палати представників.

За словами голови делегації ВР в парламентській асамблеї НАТО Єгора Чернєва, вступ України до НАТО в умовах триваючої війни малоймовірний, але після перемоги це, скоріш за все, має статись.

Під час війни такі шанси дуже малі, але знову ж таки зараз дуже багато звичних для нас правил та схем, які працювали до 24 лютого, вони змінюються, - зазначив Чернєв.

За його словами, хоч теоретично можливо все, але більша вірогідність того, що Україна вступатиме в НАТО вже після закінчення війни.

Між тим секретар РНБО Олексій Данілов спрогнозував загострення ситуації на фронті протягом жовтня.

За словами Данилова, ескалація на фронті відбудеться через те, що в Росії провели мобілізацію і окупанти будуть намагатися робити певні кроки. Але, як запевнив Данилов, Збройні Сили України готові до будь-якого розвитку подій.

Росія намагатиметься завдати максимальної шкоди. Але і ми віримо в наші ЗСУ, ми розуміємо, що відбувається на фронті. Я хочу зауважити, що перед засіданням РНБО відбулося засідання Ставки верховного Головнокомандувача. Ми вдячні всім, хто на Харківському, Луганському напрямках рухається вперед. Вдячні тим, хто захищає Донецький напрямок та інші. Ми розуміємо, що відбувається на фронті. Наші війська готові до будь-якого розвитку подій. Ми вважаємо, що найближчим часом буде спроба ескалації з боку РФ, адже у них відбувається мобілізація, - зазначає секретар РНБО.

Водночас він зазначив, що у керівництва України є і розуміння того, що найближчим часом буде чекати Росію. При цьому Данилов висловив упевненість, що у РФ жінки можуть стояти в авангарді протестів.

Зараз протестний рух набирає обертів на Кавказі. Жінки розуміють, що їхніх чоловіків і дітей відправляють в Україну, де їх знищать, - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?