Єврокомісія, Рада Європи та ОБСЄ засудили анексію Росією окупованих областей України
Категорія
Політика
Дата публікації

Єврокомісія, Рада Європи та ОБСЄ засудили анексію Росією окупованих областей України

Єврокомісія, Рада Європи та ОБСЄ засудили анексію Росією окупованих областей України
Джерело:  online.ua

Керівництво ОБСЄ, члени Ради Європи та голова Єврокомісії засудили незаконну анексію Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Джерело: Урсула фон дер Ляєн, спільна заява лідерів Ради Європи, заява ОБСЄ

Реакція Єврокомісії на російську анексію

Незаконна анексія, проголошена Путіним, нічого не змінить. Усі території, незаконно захоплені російськими загарбниками, є українською землею і завжди будуть частиною цієї суверенної держави, - написала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Реакція ОБСЄ на анексію Росією українських територій

 Голова ОБСЄ, Міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау, Президентка Парламентської асамблеї ОБСЄ Марґарета Седерфельт однозначно та категорично засуджують незаконну анексію територій в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України Російською Федерацією, а також триваючу окупацію Криму.

Незаконна анексія суверенної території України, оголошена сьогодні російським президентом Владіміром Путіним, неприйнятна. Вона перекреслює принцип територіальної цілісності, який є основою засадничих принципів ОБСЄ та міжнародного порядку. Такі дії Російської Федерації, з-поміж яких військова мобілізація та безвідповідальні ядерні погрози, призведуть лише до широкомасштабнішої ескалації конфлікту, наражатимуть на ризик ще більше мільйонів життів і призведуть до ще масштабніших беззмістовних людських страждань, - вказано в заяві.

Реакція Ради Європи на анексію територій України

Міністр закордонних справ Ірландії та голова Комітету міністрів Ради Європи Саймон Ковені , президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс і генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич зазначили, що Рада Європи рішуче засуджує рішення Російської Федерації продовжити незаконну анексію територій, які вона зараз окупувала в Україні.

Примусова зміна міжнародних кордонів за рахунок іншої суверенної держави та так звані «референдуми», що передували цьому, є грубим порушенням міжнародного права і не можуть бути визнані. Як держава-окупант, Росія продовжує нести повну відповідальність за дотримання прав людини на відповідних територіях, а також в окупованому Криму. Росія повинна негайно деескалувати і повернутися до принципів міжнародного права, які залишаються наріжним каменем миру в Європі та за її межами, - вказано в заяві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?