Путін особисто заборонив армії РФ відступити з Херсону – NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін особисто заборонив армії РФ відступити з Херсону – NYT

Путін особисто заборонив армії РФ відступити з Херсону – NYT
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, російський диктатор Володимир Путін не дозволив армії РФ відступити з Херсона, попри прохання своїх командирів на місцях. Окрім того, очільник Кремля особисто займається стратегічним плануванням війни проти України – це також стало причиною напруженості між ним та вищим військовим керівництвом країни.

Джерело:  The New York Times  з посиланням на своїх інсайдерів

Путін не дозволив армії РФ втекти з Херсону

Президент Росії Володимир Путін останніми тижнями більш активно займається стратегічним плануванням війни в Україні, в тому числі він відхилив прохання своїх командирів на місцях дозволити їм відступити з життєво важливого південного міста Херсона, - йдеться в статті видання.

Журналісти звертають увагу на те, що спланований відступ з Херсону дозволив би російським військовим організовано перейти через річку Дніпро, зберігши свою техніку і врятувавши життя солдатів.

Однак, що важливо розуміти, подібний відступ став би ще одною принизливою публічною поразкою очільника Кремля у війні, а також приніс би Україні другу велику перемогу протягом одного місяця.

Редакція видання також наголошує, що звільнення Херсону, – який окупанти захопили першим на початку війни і який наразі залишається єдиним окупованим обласним центром України, – була б великим досягненням для українського лідера Володимира Зеленського та ЗСУ.

Але Путін зосереджений на перемозі за будь-яку ціну і став брати на себе ще більшу роль у війні, зокрема, говорить командирам, що стратегічні рішення на місцях приймає він сам, - пишуть журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?