Білий дім оголосив фінальне рішення щодо зустрічі Зеленського і Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім оголосив фінальне рішення щодо зустрічі Зеленського і Байдена

Білий дім оголосив фінальне рішення щодо зустрічі Зеленського і Байдена
Джерело:  online.ua

Американська влада офіційно повідомила, що зустріч президентів США та України Джо Байдена та Володимира Зеленського все ж таки відбудеться, попри стрімке загострення кризи в Афганістані. З такою заявою виступила під час брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі.

Джерело:  брифінг  речниці Білого дому Джен Псакі

Білий дім нарешті підтвердив зустріч Зеленського і Байдена

"На наступному тижні президент Джо Байден зустрінеться з українським президентом Володимиром Зеленським у Білому домі. Буде висловлено підтримку суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям російської агресії на Донбасі і в Криму. Також буде обговорюватися співпраця в галузі енергетичної безпеки, підтримка зусиль президента Зеленського в боротьбі з корупцією та імплементації реформ, заснованих на наших спільних демократичних цінностях", - наголосила речниця Білого дому.

Згідно з останніми даними, загострення ситуації та масштабний теракт в Афганістані не змінили плану підготовки візиту українського лідера Володимира Зеленського до Штатів, однак у зв’язку з розширенням програми візиту його зустріч з президентом Джо Байденом відбудеться 31, а не 30 серпня, як повідомлялося раніше.

Окрім того, наголошується, що Володимир Зеленський під час візиту до США може зустрітися з підприємцем Ілоном Маском та генеральним директором компанії Apple Тімом Куком.

Що відомо про майбутні переговори Зеленського та Байдена

Адміністрація Білого дому раніше повідомляла, що Джо Байден хотів зустрітися із Зеленським ще перед самітом з російським президентом Володимиром Путіним, який відбувся 16 червня в Женеві, і навіть готував запрошення президенту України. Утім, такі плани були нібито змінені.

У Києві своєю чергою сподівалися, що переговори Білого дому з Банковою відбудуться на найвищому рівні ще до Дня Незалежності та відповідно до саміту Кримської платформи.

В цілому до Сполучених Штатів спрямує не тільки безпосередньо президент. Його супроводжуватиме повноцінна делегація з топ-посадовців України.

Передбачається, що під час зустрічі з Байденом Зеленський підніме тему російсько-німецького проєкту “Північний потік-2”, який несе загрозу нацбезпеці України. На Банковій переконані, що Байден, як і офіційний Київ, вважає газогін виключно політичним проєктом, а не енергетичним або економічним, як його називають в Берліні та Москві.

Раніше у США провела візит підготовча делегація на чолі з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?