Байден придумав новий план протидії Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден придумав новий план протидії Росії

Байден придумав новий план протидії Росії
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден на початку грудня 2021 року проведе віртуальний саміт, на який запросить лідерів демократичних країн світу. Він хоче об'єднатися з ними, щоб продемонструвати Росії і Китаю, що Штати здатні вирішувати серйозні проблеми і "робити справи".

Джерело: пресслужба Білого дому

Про рішення провести віртуальний саміт 9-10 грудня Байден повідомив під час зустрічі з представниками місцевої влади. Це підтвердила речниця Білого длма Джен Псакі на брифінгу. На цьому саміті Байден планує об'єднатися з демократичними країнами, щоб вирішувати серйозні справи і разом протистояти загрозам. Вироблений план, як задумав глава Білого дому, будуть реалізовувати протягом року, а після закінчення цього часу будуть підведені підсумки.

"Віртуальний саміт, який відбудеться 9 і 10 грудня, активізує зобов'язання і ініціативи по трьом основним темам: захист від авторитаризму, боротьба з корупцією та сприяння повазі прав людини. Після року консультацій, координації та дій президент Байден потім запросить світових лідерів зібратися ще раз, щоб продемонструвати прогрес, досягнутий у виконанні своїх зобов'язань ", - уточнила Дженніфер Псакі план Байдена.

Байден доведе світу здатність США протистояти загрозам

Байден на запланованому саміті рішуче налаштований продемонструвати всьому світу, що США вміють вирішувати серйозні проблеми і протистояти викликам спільно з іншими демократичними країнами. Він твердо дав зрозуміти, що не дозволить автократії Росії і Китаю протистояти демократії.

Американський глава визнав, що раніше і інші держави сумнівалися в тому, що Вашингтон може щось зробити, навіть в боротьбі з коронавірусом. Він також згадав, що учасники саміту НАТО і зустрічі Групи семи раніше в цьому році також висловлювали сумніви в здатності Вашингтона "робити справи".

"Ми повинні продемонструвати, що можемо робити справи", - підкреслив президент США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?