Блінкен зробив ультимативне попередження Путіну щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Блінкен зробив ультимативне попередження Путіну щодо Криму

Блінкен зробив ультимативне попередження Путіну щодо Криму
Джерело:  online.ua

Державний секретар США Ентоні Блінкен засудив тривалі агресивні дії, які здійснює Росія проти України в Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці. Він нагадав очільнику Кремля, що Крим - це Україна.

Джерело: пресслужба Держдепартаменту США.

Про це він сказав під час засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй з питань безпеки судноплавства, яке пройшло віртуально під головуванням індійського прем'єр-міністра Нарендра Моді.

"У Чорному морі, Керченській протоці, Азовському морі ми спостерігаємо тривалі агресивні дії проти України з небезпечними морськими та повітряними вторгненнями, а також переслідуванням суден, що підривають торгівлю й обмежують доступ до джерел енергії", - підкреслив Блінкен.

Також він зазначив, що США підтримують суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, які поширюються також і на територіальні води нашої держави.

Держсекретар США нагадав, що Крим належить Україні, і засудив дії Росії, які суперечать засадничим принципам ООН.

“Коли країни ігнорують, або намагаються змінити кордони інших країн, на суходолі чи на морі, вони підривають суверенну рівність країн-членів, яка є наріжним принципом ООН", - вказав Блінкен.

Повідомляється, що у роботі засідання Ради безпеки ООН взяв участь також глава РФ Володимир Путін, якого Блінкен попередив, що Штати пильно стежать за агресивними діями Кремля. Він запевнив, що офіційний Вашингтон продовжить підтримувати територіальну цілісність та суверенітет України, включаючи територіальні води та Крим.

Позиція України в ООН

Представники України на засіданні ООН також звернули увагу присутніх на те, що Росія продовжує постійно блокувати вільне судноплавство в Чорному й Азовському морях. Також Російська Федерація займається посиленням своєї військової присутності в регіоні, збільшує кількість військових кораблів, в тому числі таких, які можуть нести ядерний арсенал на борту.

“Росія не повинна перешкоджати транзитному проходу через міжнародну протоку. Росія має припинити агресію проти України та відновити повагу до суверенітету та цілісності до України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в заяві українських делегатів.

Читайте також:

  • Україна в ООН вимагає від РФ компенсації за агресію в Чорному морі

  • В МЗС заявили про план боротьби проти РФ за Чорне море

  • Рада ООН прийняла важливе рішення про допомогу Україні по Донбасу і Криму

  • Резніков озвучив шлях для боротьби з агресією РФ у Чорному морі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?