Резніков озвучив шлях для боротьби з агресією РФ у Чорному морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков озвучив шлях для боротьби з агресією РФ у Чорному морі

Резніков озвучив шлях для боротьби з агресією РФ у Чорному морі
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Віктор Резніков висловився на користь розміщення в Україні систем ППО США для оборони проти агресивної політики Росії.

Джерело: МінТОТ

За офіційними даними, посадовець наразі знаходиться в США з робочим візитом. Там він провів зустріч з керівником Jamestown Foundation Гленом Говардом для обговорення російської агресії, будівництва “Північного потоку-2”, а також врегулювання на Донбасі шляхом “нормандського формату” і Тристоронньої контактної групи.

“Росія вже де-факто окупувала Азовське море і тотально змінила баланс у Чорному, повністю його мілітаризувала. Ми особливо занепокоєні діями РФ, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї. Саме з опорою на Крим Росія здійснює військові операції на Близькому Сході та в Африці, впливає на Балкани”, - наголосив Резніков.

Він звернув увагу також на небезпечну ситуацію з “Північним потоком-2”, який створює надзвичайні ризики не тільки для України. Ще 3 балтійські держави, а також Польща опиняться під тиском, а частина Європи потрапить в енергетичну залежність від російського газу.

“Я переконаний, що треба посилити санкції проти компаній, які втілюють цей проєкт, і не допустити його запуску. Важливим є розширення безпековий пакет для України. У першу чергу – за рахунок розгортання сил ПВО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів. Наше законодавство це дозволяє”, - резюмував Резніков.

Одночасно з цим сторони обговорили роль Вашингтона у виконанні пунктів Стратегії економічного розвитку Донецької і Луганської областей Києвом.

Ситуація в Чорному морі

Українська делегація в Організації Об’єднаних Націй виступила з вимогами до Росії щодо компенсації за агресивні дії у Чорному морі, а також стосовно припинення незаконного блокування його акваторії.

В українській делегації звернули увагу на численні порушення прав держави з боку російського агресора — перш за все тих, що передбачені Конвенцією ООН про морське право й іншими міжнародними нормами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?