Рада ООН прийняла важливе рішення про допомогу Україні по Донбасу і Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ООН прийняла важливе рішення про допомогу Україні по Донбасу і Криму

Рада ООН прийняла важливе рішення про допомогу Україні по Донбасу і Криму
Джерело:  online.ua

Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію, яка спрямована на співпрацю і допомогу Україні по Донбасу і Криму. Проти цього документа виступили Росія, Китай, Вірменія та інші союзники Кремля.

Джерело: пресслужба МЗС України

Резолюція Ради ООН передбачає, що ситуація з правами людини на окупованих територіях України буде у фокусі уваги протягом наступних двох років на рівні Верховного комісара ООН.

"Завдяки цій резолюції ми зберегли ще на два роки фокус уваги Ради ООН з прав людини до наслідків російської агресії проти України. Це частина системної роботи МЗС щодо донесення до світу правди про грубі порушення Російською Федерацією прав і основних свобод людини на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей ", - привітав голова МЗС Дмитро Кулеба прийняття резолюції.

На сайті МЗС також показали таблицю, в якій вказано, хто виступив проти України. При цьому підтримали документ 45 країн, в числі яких: Австралія, Албанія, Велика Британія, Грузія, Ісландія, Ліхтенштейн, Ізраїль, Канада, Лівія, Молдова, Норвегія, Нова Зеландія, Північна Македонія, США, Туреччина, Чорногорія, Швейцарія і Японія.

Результати голосування за резолюцію Ради ООН по Донбасу та Криму - скріншот МЗС 

Порушення прав людей в Криму і на Донбасі

Порушення прав людей в Криму і на Донбасі українська сторона регулярно піднімає на високих міжнародних рівнях, в тому числі в ООН і Раді Європи. У цих організаціях стурбовані тим, що відбувається на окупованих українських територіях. Міжнародний кримінальний суд в Гаазі вже також прийшов до висновку, що Росія здійснювала і продовжує здійснювати військові злочини на Донбасі і в окупованому Криму, за що повинна понести відповідальність.

Росію засуджують за умисні напади на цивільних осіб та цивільні об'єкти, умисні вбивства, тортури і нелюдське поводження, посягання на людську гідність, депортацію або насильницьке переміщення населення, ув'язнення, переслідування людей за політичними мотивами і їх насильницьке викрадення. При цьому в команді російського президента Володимира Путіна все це називають "небилицями" і "вигадкою". На думку Москви, ніякої "катастрофи" немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?