Білий дім заявив про особливе "послання" Путіну від Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім заявив про особливе "послання" Путіну від Байдена

Білий дім заявив про особливе "послання" Путіну від Байдена
Джерело:  online.ua

Речниця Білого дому Джен Псакі під час брифінгу офіційно повідомила, що під час саміту в Женеві американський лідер Джо Байден передав очільнику Кремля Володимиру Путіну список із 16 об’єктів критично важливої інфраструктури США, і це стало "посланням" президента США про потенційну відповідь Вашингтона за кібератаки на них.

Джерело: "Укрінформ"

Байден передав Путіну "послання" про відповідь на кібератаки

"Президент (Байден – ред.) чітко визначив, що це є тими сферами, за якими ми уважно стежитимемо, і ми залишаємо за собою можливість наслідків (проти Росії – ред.)", - наголосила речниця Джо Байдена.

Псакі назвала це "посланням", яке американський лідер передав під час зустрічі з російським колегою у Швейцарії.

У речниці поцікавилися, чому Штати не надали росіянам список цілей, які вони атакуватимуть у відповідь у разі нових кібератак з боку РФ, Джен Псакі наголосила:

"Тому що ми не анонсуємо наші удари".

Що відомо про кібератаки РФ проти США

Як уже згадувалося раніше, у грудні 2016 року ЦРУ у секретній доповіді дійшло висновку, що Рф втрутилася у хід президентських виборів, щоб допомогти перемогти Дональду Трампу.

Окрім того, рік тому колишній американський лідер Дональд Трамп продовжив на рік дію санкцій проти Росії через кібератаки проти США.

Також відомо, що наприкінці лютого Microsoft звинуватила російську службу зовнішньої розвідки в кібератаці через програмне забезпечення компанії SolarWinds та Microsoft.

Варто звернути увагу на те, що ця кібератака продовжувалася з весни 2020 року, однак її реальні масштаби досі невідомі.

За попередніми даними, у Штатах в результаті неї постраждали близько 100 організацій та 9 федеральних агентств.

Американський лідер Джо Байден наприкінці березня продовжив санкції, у тім числі й проти Росії, для захисту від кібератак.

Окрім того, Уряд США 10 травня оголосив надзвичайний стан після кібератаки на один з найбільших трубопроводів в США Colonial Pipeline.

Читайте також:

  • До витоку в мережу персональних даних понад півмільярда користувачів Facebook не причетні хакери. Злив даних стався через веб-скрейпінг, а не хакерську атаку.

  • Один із відділ всесвітньо відомої компанії Facebook запустив тестування свого нового додатку Hotline. Експерти звертають увагу на те, що цей сервіс можна вважати гібридом Instagram Live і Clubhouse.

  • Адміністрація Facebook оголосила про запуск полегшеної версії Instagram, яка займає у пам’яті пристрою всього 2 мегабайти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?