Білий дім заявив про причетність Росії до приховування хіматаки в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Білий дім заявив про причетність Росії до приховування хіматаки в Сирії

Білий дім заявив про причетність Росії до приховування хіматаки в Сирії
Джерело:  BBC

Російська влада причетна до приховування наслідків хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб.

Про це йдеться в розсекреченій доповіді Білого дому, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  BBC.


За даними американської розвідки, урядова армія Сирії скинула бомби з зарином на своїх співвітчизників. Лікарі повідомили, що симптоми постраждалих в ході атаки в Ідлібі характерні для отруєння газом нервово-паралітичної дії.


"Білий дім вважає, що Росія і Сирія намагалися ввести світову спільноту в оману за допомогою кампанії по дезінформації. Москва поширює "численні, що суперечать один одному заяви, щоб заплутати світову спільноту", - сказано в доповіді.


При цьому, як пише видання, ні в доповіді, ні в коментарях американських чиновників не міститься відповідь на питання, чи знала Росія про хімічну атаку в провінції Ідліб заздалегідь.

Читайте також: США пригрозили Росії міжнародною ізоляцією


Також повідомляється, що частина доповіді присвячена спростуванню даних Росії про те, що літаки в Ідлібі бомбили склади боєприпасів, що належать "терористам". У документі містяться посилання на відео і зображення із супутників, де видно, що бомби скидаються на дорогу, а не на будівлі.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Росії Володимир Путін попередив про можливість нових хімічних атак в Сирії, подібних до трагедії в провінції Ідліб, яку він назвав провокацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?