Білл Гейтс оцінив складність побороти пандемію коронавірусу
Категорія
Технології
Дата публікації

Білл Гейтс оцінив складність побороти пандемію коронавірусу

Білл Гейтс оцінив складність побороти пандемію коронавірусу
Джерело:  online.ua

Співзасновник корпорації Microsoft Білл Гейтс оцінив складність для людства подолати пандемію коронавірусу COVID-19 остаточно. Бізнесмен і меценат вважає, що для нашої цивілізації взяти під контроль поширення інфекції легше, ніж зміни клімату. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Голос Америки”.

За його словами, катастрофічних наслідків у другому випадку можна буде лише уникнути за умови якомога швидшого переходу на виробництво енергії, яке не зумовлене викидами парникових газів в атмосферу.

Сам мільярдер закликає людство до активного зосередження на припиненні викидів, які можуть згодом призвести до загибелі цивілізації.

Наразі світові лідери узгодили через Паризьку кліматичну угоду зменшувати викиди, обмежуючи середньорічне зростання глобальної температури двома градусами за Цельсієм. Водночас Гейтс назвав зменшення викидів лише за угодою не достатніми заходами.

Згідно з його оцінкою, станом на 2021 рік люди в цілому викидають 51 мільярд тонн парникових газів щороку. Цей показник необхідно звести нанівець вже до 2050 року.

“Щоб досягти цього — нам потрібно знайти нові способи вироблення і зберігання чистої електрики, вирощування харчових продуктів, виготовлення речей, транспортування, а також обігрівати й охолоджувати наші будівлі, так, щоб при цьому не виробляти парникові гази”, - наголосив засновник Microsoft.

Гейтс резюмував, людство може “дуже, дуже легко” остаточно побороти пандемію коронавірусу у порівнянні з тим, як наша цивілізація у майбутньому боротиметься за збереження комфортного клімату на планеті. Він додав, що працює над книгою, під час написання якої дійшов висновку — наявні “чисті” технології можуть стати справжньою надією на скорочення та припинення викидів.

Нагадаємо, президент Дональд Трамп вивів США з Паризької кліматичної угоди, мотивуючи рішення тим, що кліматичні зміни не такі серйозні. Новий американський лідер Джо Байден планує повернути країну до цього формату.

Як повідомляв ONLINE.UA, Білл Гейтс, який відомий світові своїми точними прогнозами щодо майбутнього людства, зробив новий прогноз на 2021 рік. Він переконаний, що цей рік буде краще важкого 2020-го і перш за все завдяки тому, що ситуація з пандемією коронавірусу покращиться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?