Білл Гейтс закликав світ перейти на штучне м'ясо
Категорія
Світ
Дата публікації

Білл Гейтс закликав світ перейти на штучне м'ясо

Білл Гейтс закликав світ перейти на штучне м'ясо
Джерело:  online.ua

Засновник Microsoft і один з багатіїв планети Білл Гейтс, який відомий світові своїми іноді резонансними прогнозами щодо життя людства в майбутньому, виступив з черговим несподіваною пропозицією. На цей раз філантроп закликав світ перейти на штучне м'ясо. Необхідність відмови від натуральної яловичини він пояснив тим, що, велика рогата худоба виділяє в атмосферу метан в процесі життєдіяльності і при перетравленні трави, що тільки погіршує кліматичну катастрофу, що наближається. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американське видання MIT Technology Review.

"Усі багаті країни повинні перейти на 100% синтетичну яловичину. До різниці смаків можна звикнути, оскільки лабораторії з часом зроблять смак штучного м'яса ще краще", - вважає Білл Гейтс.

Однак Гейтс розуміє, що перехід до альтернативи натуральному м'ясу складний не тільки з фінансової точки зору, але і з політичної в країнах з високим і середнім рівнем доходу. Щоб простимулювати людей відмовитися від м'яса, мільярдер пропонує підвищити тарифи на викиди вуглекислого газу, підвищити стандарти чистої електрики і палива, більше інвестувати в чисті технології і так далі, які допоможуть змінити уподобання в їжі людей на користь клімату.

Важливо відзначити, що експерти Greenpeace також вважають, що рівень викидів парникових газів від корів, свиней та іншої свійської худоби більше впливає на глобальне потепління, ніж автомобільна промисловість. Екологи переконані, що перехід людей на електромобілі не поліпшить екологічну обстановку, оскільки домашня худоба протягом року тільки на території Європи виділяє понад 500 млн тонн вуглекислого газу, а автомобілі - трохи вище 650 млн тонн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Білл Гейтс озвучив обнадійливий прогноз на 2021 рік. Він запевнив, що рік буде краще, ніж 2020 й.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?