Білорусь назвала умову виведення військ РФ з країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь назвала умову виведення військ РФ з країни

Білорусь назвала умову виведення військ РФ з країни
Джерело:  online.ua

У Білорусі розповіли, що війська РФ повернуться до місць постійної дислокації, коли для цього з’явиться “об’єктивна необхідність”.

Джерело: "БелТА"

У Білорусі не бачать причин виведення військ РФ

Начальник Генерального штабу Збройних Сил Республіки Білорусь генерал-майор Віктор Гулевич розповів, що підрозділи Збройних Сил Росії повернуться до своїх пунктів постійної дислокації лише тоді, коли в цьому виникне "об'єктивна необхідність".

Підрозділи Збройних Сил Росії повернуться до своїх пунктів постійної дислокації лише тоді, коли в цьому з'явиться об'єктивна необхідність і коли ми це самі визначимо. Це суто наша внутрішня справа, – сказав Віктор Гулевич.

За його словами, це відбувається через війська НАТО в сусідніх з Білоруссю країнах.

Сили та засоби, які були розміщені у Східноєвропейському регіоні, у тому числі поблизу Білорусі, є одним із факторів, що впливають на подальший розвиток ситуації. Тому Білорусь має право вимагати відведення створених угруповань військ США та окремих країн-членів НАТО від кордонів Республіки Білорусь та Союзної держави, - додав Віктор Гулевич.

Нагадаємо, що РФ та Білорусь вирішили продовжити спільні військові навчання, які повинні були завершитися 20 лютого, вони обґрунтували такий крок нібито наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Тихановська буде вимагати виведення війсь РФ через ООН

В Офісі Світлани Тихановської відреагували на продовження навчань в Білорусі та висунули вимогу негайно вивести війська.

Знаходження на нашій території російських військ порушує нашу Конституцію, міжнародне право, ставить під загрозу безпеку кожного білоруса та цілого регіону. Білорусь втягують у чужу війну і перетворюють на країну-агресора, - повідомила Тихановська.

За її словами, демократичні сили Білорусі будуть домагатися винесення цього питання на розгляд Радбезу ООН.

Ми добиватимемося, щоб це питання було винесене на розгляд Ради Безпеки ООН. Ми вже надіслали листи до країн ЄС із пропозиціями нових сильних санкцій, які б'ють за режимом, а не за людьми, - повідомили в Офісі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?