Білорусь офіційно відсторонили від участі в Євробаченні 2021
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Білорусь офіційно відсторонили від участі в Євробаченні 2021

Білорусь офіційно відсторонили від участі в Євробаченні 2021
Джерело:  online.ua

Білорусь остаточно позбавили права брати участь в міжнародному вокальному конкурсі Євробачення 2021. Офіційне рішення про це прийняв Європейський мовний союз, де детально вивчили пісню групи "Галаси ЗМеста" через її політичний підтекст. У повідомленні організаторів конкурсу сказано, що 11 березня вони запропонували Білорусі змінити пісню "Я навчу тебе", оскільки вона ставить під сумнів неполітичний характер конкурсу. Але представлена нова пісня також порушує правила конкурсу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Європейської мовної спілки.

"Зроблено висновок про те, що нова заявка також порушує правила конкурсу, які гарантують, що конкурс не буде використаний в політичних целях. Оскільки БТРК не зміг подати заявку протягом продовженого терміну, на жаль, Білорусь не братиме участі в 65-му конкурсі пісні " Євробачення "в травні", - йдеться в заяві європейського мовника.

Як відомо, група "Галаси ЗМеста" в своїх піснях виступає в підтримку режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Приспів першої пісні, яку група планувала виконати на "Євробаченні", звучить так: "Я навчу тебе танцювати під дудочку, Я навчу тебе клювати на вудку, Я навчу тебе ходити по струночці, Ти будеш усім задоволений, радий всьому". Важливо відзначити, що на "Євробачення" в 2020 році від Білорусі повинен був їхати дует VAL, який став переможцем у національному відборі. Але музиканти під час акцій протестів виступили проти Лукашенка, через що в Белтелерадіокомпанії вирішили відправити на конкурс "Галаси ЗМеста".

Нагадаємо, Євробачення 2021 пройде 18-22 травня на арені Ahoy в Роттердамі наживо, але поки не вирішено, чи дозволять глядачам присутнім на конкурсі. Згідно зі сценарієм, висвітлювати концерт в залі будуть тільки 500 журналістів. Ще 1000 з них будуть знаходитися в спеціальному онлайн-прес-центрі. Всім учасникам пісенного конкурсу організатори рекомендували пробути на карантині за 5 днів до вильоту в Нідерланди, а також здати тест на коронавірус за 72 години до вильоту. У Роттердамі делегації зобов'язують перебувати в своїх готелях і не виходити на вулицю, за винятком, коли необхідно дістатися до місця проведення фестивалю. Також, всіх тих, хто буде працювати на арені, включаючи пресу, будуть регулярно тестувати на коронавірус.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що букмекери назвали ймовірного переможця Євробачення 2021. За їхніми прогнозами, на конкурсі переможе співачка з Мальти Дестіні Чукуньєре, яка виступить з піснею Je Me Casse. Україну, яку на конкурсі представлятиме гурт Go_A з піснею "Шум", експерти поставили на 19-е місце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?