Білорусь розпочала військові навчання під кордоном з Литвою і Польщею
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь розпочала військові навчання під кордоном з Литвою і Польщею

Білорусь розпочала військові навчання під кордоном з Литвою і Польщею
Джерело:  online.ua

7 серпня Білорусь офіційно підтвердила початок навчань механізованої бригади на полігонах, що розташовані поблизу кордонів з Польщею та Литвою. З такою заявою виступило Міністерство оборони РБ, а також білоруські партизани.

Джерело: Міністерство оборони РБ, "Беларускі Гаюн"

Армія РБ почала військові навчання під кордоном з Литвою і Польщею

Як стверджує пресслужба білоруського оборонного відомства, це командно-штабні навчання з 6-ю окремою механізованою бригадою, які мають на меті відпрацювати керування підрозділами під час ведення бойових дій.

Окрім того, зазначається, що маневри уже відбуваються на полігоні "Гожський" та інших ділянках у Гродненській області, поруч з кордоном із Польщею та Литвою і так званим Сувальським коридором – умовним перешийком території цих держав-членів НАТО між Білоруссю і Калінінградською областю.

Під час підготовки активно використовувався досвід спеціальної воєнної операції (так у РФ називають розв'язану проти України війну – ред.), а саме – широке застосування БПЛА, тісна взаємодія танкових і мотострілецьких підрозділів з підрозділами інших родів військ, – заявили у Міноборони Білорусі.

Варто також зазначити, що про участь чи неучасть бойовиків Групи "Вагнер" у згаданих маневрах офіційної інформації поки немає.

У Білорусі вагнерівців помітили неподалік польського кордону

7 серпня також з'явилася інформація про те, що пригожинських бойовиків помітили за 2 км від кордону з Польщею.

Що важливо розуміти, спробу прориву з території Білорусі вони вже робили раніше.

На тлі останніх провокацій "Вагнера" офіційна Варшава розглядає сценарій повного закриття кордону.

Згідно з даними ЗМІ, вагнерівців помітили місцеві жителі на базі відпочинку "Формат" у селі Піщатка. Це всього-на-всього 2 кілометри від білорусько-польського кордону.

Колишні в’язні у величезній кількості п’ють алкоголь, – зазначається у повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?