Польща спрямувала ударні гелікоптери до кордону з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща спрямувала ударні гелікоптери до кордону з Білоруссю

Польща спрямувала ударні гелікоптери до кордону з Білоруссю
Джерело:  online.ua

Польська влада вирішила перемістити до кордону у Підляському воєводстві ударні гелікоптери після провокації з перетином кордону білоруськими гелікоптерами. Як повідомили у Міноборони країни, вони будуть чергувати у режимі повної готовності з базуванням у двох місцях.

Джерело:  TVP

Польща відреагувала на нову провокацію Білорусі

3 серпня під час брифінгу глава Міністерства оборони Маріуш Блащак та генерал Марек Соколовський офіційно підтвердили, що ухвалили рішення про невідкладне переміщення у Підляське воєводство до кордону з Білоруссю бойових гелікоптерів з 1-ї авіаційної бригади сухопутних сил та 25-ї бригади повітряної кавалерії.

За словами генерала Соколовського, вони будуть чергувати у режимі повної готовності з базуванням у двох місцях.

Що відомо про нову провокацію з боку Білорусі

Ввечері 1 серпня Міністерство національної оборони Польщі заявило про порушення польського повітряного простору з боку Білорусі двома гелікоптерами.

Як стверджує офіційний Мінськ, вони проводили навчання поблизу кордону.

Перетин кордону відбувся в районі міста Біловежа на дуже низькій висоті, що ускладнило його виявлення радіолокаційними системами. Тому сьогодні вранці Оперативне командування Збройних сил Польщі повідомило в комюніке, що польські радіолокаційні системи не зафіксували порушення польського повітряного простору, – пояснили у відомстві.

Одразу після цієї провокації міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак наказав негайно збільшити кількість військових на кордоні і розгортання додаткових сил і засобів, зокрема бойових вертольотів.

Окрім того, офіційна Варшава повідомила про інцидент НАТО й вирішила викликати до МЗС тимчасового повіреного у справах Білорусі для пояснення інциденту.

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка усі звинувачення відкидає.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?