Білорусь втратила ЧС із хокею: режиму Лукашенка дорікнули двома претензіями
Категорія
Спорт
Дата публікації

Білорусь втратила ЧС із хокею: режиму Лукашенка дорікнули двома претензіями

Білорусь втратила ЧС із хокею: режиму Лукашенка дорікнули двома претензіями
Джерело:  online.ua

Рада Міжнародної федерації хокею вирішила позбавити Білорусь права на прийняття матчів чемпіонату світу 2021 року. Ігри міжнародного турніру мали б відбутися у двох столицях — латвійській Ризі та Мінську. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт IIHF.

За оприлюдненими даними, приводом для рішення стали принаймні дві претензії до режиму Олександра Лукашенка.

"IIHF має обов'язки із підтримки безпеки для всіх учасників чемпіонату. Постанова №9 дозволяє IIHF відкликати чемпіонат світу з хокею з країни, що його приймає, якщо існує підґрунтя для занепокоєння щодо безпеки гравців, офіційних осіб, глядачів чи медіа", - наголосили у федерації.

Згідно з доповіддю експертів, занепокоєння викликали наступні висновки:

  • безпеки учасників та вболівальників;

  • скепсис щодо офіційної статистики захворюваності на коронавірус COVID-19 і стратегії боротьби, яку обрав режим.

Напередодні президент федерації Рене Фазель напередодні, 11 січня, відвідав Білорусь, де особисто зустрівся з Лукашенком. Вони дійшли згоди лише за кількома моментами, тож проведення чемпіонату в Мінську одразу за підсумками зустрічі стало сумнівним.

Цікаво, що раніше Фазель оптимістично оцінював ймовірність матчі хокейного ЧС у білоруській столиці. Він кардинально змінив риторику після того, як низка спонсорів (Skoda, Nivea, Liqui Moly) оголосили про бойкот турніру в Білорусі на тлі репресій проти населення та узурпування влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, диктатор Олександр Лукашенко неочікувано для всіх почав стверджувати, що спокійно ставиться до відходу з посади очільника республіки. Окрім того, він навіть вирішив пояснити, коли це може статися. За словами одіозного політика, це може відбутися тоді, коли він "скопититься".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?