Білорусь закрила небо поблизу України до жовтня
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь закрила небо поблизу України до жовтня

Білорусь закрила небо поблизу України до жовтня
Джерело:  online.ua

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка ухвалила рішення про продовження обмеження для польотів цивільної авіації на півдні Білорусі до 7 жовтня. Що важливо розуміти, це означає, що загроза ракетного обстрілу України з боку Білорусі збережеться як мінімум ще три місяці.

Джерело:  Беларускі Гаюн

Лукашенко вирішив закрити небо поблизу України до жовтня

Дія зони обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден (включно з БПЛА) на висотах від 0 до 19 800 метрів на півдні Білорусі продовжена згідно з NOTAMN O0547/22 з 8 липня по 7 жовтня 2022 року, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, обмеження не поширюється на авіацію ЗС РБ та Держприкордонкомітету Білорусі. Територія зони обмеження не змінилася.

Як уже згадувалося раніше, заборона на польоти над південною частиною Білорусі була запроваджена 24 лютого 2022 року з початком російського вторгнення в Україну.

Фото - t.me/Hajun_BY/4969

Як відомо, з півдня Білорусі відбуваються запуски російських ракет по території України. Згідно з даними проєкту "Беларускі Гаюн", протягом чотирьох місяців війни з території Білорусі по українських містах було запущено не менше 689 боєголовок.

У зв'язку з останнім рішенням офіційного Мінську загроза ракетного обстрілу території України з повітряного простору Білорусі буде зберігатися щонайменше ще три місяці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?