Білорусь зіткнулася з масштабною проблемою, яку раніше ігнорував Лукашенко
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь зіткнулася з масштабною проблемою, яку раніше ігнорував Лукашенко

Білорусь зіткнулася з масштабною проблемою, яку раніше ігнорував Лукашенко
Джерело:  online.ua

Ситуація з пандемією коронавірусу в Білорусі почала стрімко погіршуватися - щодня в країні фіксують понад 400 нових хворих на COVID-19. Міністерство охорони здоров'я заспокоює громадян, запевняючи, що абсолютно готове до другої хвилі коронавірусу. Представники відомства стверджують, що їхня система охорони здоров'я повністю готова до збільшення кількості інфікованих. Мовляв, ситуація із забезпеченням кисневими масками у них покращилася. Зтакою гучною заявою виступив керівник головного управління організації медичної допомоги МОЗ Білорусі Олександр Пацеєв. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"У нас є чіткі розподіли потоків пацієнтів за тяжкістю захворювання. Ліжкового фонду достатньо. За останні кілька місяців значно покращилася ситуація із забезпеченням кисневими точками. Система охорони здоров'я в цілому готова до роботи", - наголосив білоруський чиновник.

Окрім того, він звернув увагу на те, що у Білорусі відпрацьовані всі алгоритми надання медичної допомоги. За словами Пацеєва, в країні нібито достаньо медикаментів та засобів індивідуального захисту для лікарів. Варто звернути увагу на те, що стрімке зростання кількості хворих на коронавірус у Білорусі пов'язане з нормальним перебігом захворюваності та характеристикою вірусу.

Що важливо розуміти, за період пандемії коронавірусом у Білорусі 80 295 людей заразилися вірусом. З них 857 хворих померли, а 75 148 інфікованих вже одужали. Станом на 5 жовтня в країні 4 290 людей хворіють на COVID-19.Не можна також не звернути увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путін після того, як вирішив масово вакцинувати жителів РФ проти коронавірусу російським препаратом, попри те, що він ще не пройшов клінічні випробування і може бути небезпечним для здоров’я, задумав провести масову вакцинацію і в Білорусі. Він навіть встиг домовитися про це з Олександром Лукашенком - нелегітимним президентом країни. Вакцинація російським препаратом "Супутник V" стартувала ще 1 жовтня. Препарат на першому етапі мають отримати 100 осіб.Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Лукашенко розповів про спосіб, за допомогою якого губернатор Вітебської області Микола Шерстнев вилікувався від коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?