Білорусь звернулася з несподіваним проханням до Євросоюзу - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь звернулася з несподіваним проханням до Євросоюзу - що сталося

Білорусь звернулася з несподіваним проханням до Євросоюзу - що сталося
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Білорусі несподівано для всіх почало просити владу Європейського Союзу не запроваджувати санкції проти країни "у скрутний час" і дати їй "пройти етап дорослішання". З такою гучною заявою виступив очільник відомства Володимир Макей. На його думку, зараз "не 18-те сторіччя, не 2010 і навіть не 2015 рік". Він наголошує, що Білорусь "є реальністю", з якою потрібно якось жити і взаємодіяти. Білоруський дипломат підкреслив, що продовжує вірити у перспективу "нормальних, добросусідських, цивілізованих" відносин з країнами ЄС, оскільки це відповідає інтересам "Білорусі, Європи та всієї Євразії". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС Білорусі.

"У нас далеко не завжди і не у всьому співпадають підходи. Але при перших серйозних випробуваннях для становлення нашої країни ви знову одразу закликаєте до санкцій. Цим ви, по суті, підтверджуєте правоту тих, хто не вірить у нашу суверенну здатність вибудувати рівноправні і вигідні усім сторонам відносини", - зазначив Володимир Макей.

Дипломат також звернув увагу на те, що це "не перші санкції" проти Білорусі і вона "пройде їх, як і попередні". Міністр також зізнався, що наразі ситуація дуже складна.

"Але яка з ваших країн не проходила болючі етапи національного дорослішання? Дайте і нам його пройти. Краще - з вашою допомогою, але без спроб примусу з використанням політичних, фінансових та інших важелів впливу… Ми не можемо розглядати це інакше як недружні кроки, що завдають шкоди суверенітету Білорусі, і не можемо залишати це без протидії", - підкреслив білоруський дипломат.

Володимир Макей додав, що продовжує вірити у перспективу "нормальних, добросусідських, цивілізованих" відносин з країнами ЄС, оскільки це відповідає інтересам "Білорусі, Європи та всієї Євразії".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олександр Лукашенко заявив, що події в країні не тільки проблема Мінська, а й Росії. За словами президента країни, наразі Захід "атакує саме РФ", а також намагається "зім’яти" Білорусь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?