Я уже попередив Путіна - Лукашенко несподівано заговорив про вторгнення
Категорія
Політика
Дата публікації

Я уже попередив Путіна - Лукашенко несподівано заговорив про вторгнення

Я уже попередив Путіна - Лукашенко несподівано заговорив про вторгнення
Джерело:  online.ua

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, виступив з черговою резонансною заявою - він наголосив, що події в країні не тільки проблема Мінська, а й Росії. На переконання скандального політика, наразі Захід "атакує саме РФ", а також намагається "зім'яти" Білорусь. За словами Олександра Лукашенка, в ситуації, що склалася, є як зовнішній, так і внутрішній фактори, однак він не буде здаватися та навіть налаштований "дати відсіч" ворогу. Свою позицію він озвучив 21 серпня під час візиту на агрокомбінат Дзержинський. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "БелТА".

"Білоруська сьогодні проблема для Росії не менш важлива, ніж для Білорусі. Атакують Росію, перш за все. Але хочуть зім'яти нас. Не вийде! Ми дамо відсіч...Я тут нікого не залякую, але це є насправді. Ми змушені це враховувати і жорстко чинити опір. Нікуди від цього не дінешся... Водночас я хочу зберегти мир і спокій для тих, хто хоче працювати. Я не хочу втягнути країну, повністю її перевести на військовий стан. Це ненормально. Я хочу, щоб спокійно жили, як це було завжди. І це моє головне завдання - відповісти там, стабілізувати тут обстановку", - заявив Олександр Лукашенко.

Окрім того, він вкотре не забув згадати про навчання в країнах НАТО по сусідству.

"А за кордоном в цей час навчання проводять. Що це таке? Це готують за необхідності вторгнення. Тому що вони поставили собі за мету перш за все цю територію відсікти - Білорусь. Уже польські прапори вивісили недавно. Зараз Вітчизна в небезпеці. Ми не можемо жартувати. Тим більше це не слабкі війська - НАТО. Тому я попередив президента Росії про ситуацію, яка складається в Білорусі. У нас повне взаєморозуміння, у нас є договір відповідний в рамках ОДКБ і Союзної держави", - додав одіозний політик.

Варто звернути увагу на те, що 21 серпня речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що команда Володимира Путіна готова допомогти врегулюванню ситуації в Білорусі, якщо цього захоче Мінськ, хоча ще вчора він особисто обіцяв Заходу, що Москва не буде втручатися у внутрішні справи Білорусі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше білоруська опозиція виступила з новою неоднозначною заявою про Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?