Білоруські партизани підірвали російський літак за 330 млн дол
Категорія
Світ
Дата публікації

Білоруські партизани підірвали російський літак за 330 млн дол

Білоруські партизани підірвали російський літак за 330 млн дол
Джерело:  online.ua

Білоруські партизани взяли на себе відповідальність за організацію диверсії на білоруському аеродромі в Мачулищах. Згідно з останніми даними, в результаті вибухів у літака ДРЛО А-50 ПКС РФ пошкоджено передню і центральну частини, авіоніку і радіолокаційну антену. Як стверджує глава ByPol Олександр Азаров, пошкодження дуже серйозні, літак уже нікуди не полетить.

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Уже відомо, хто організував вибухи на аеродромі в Білорусі

Вранці 26 лютого на військовому аеродромі "Мачулищі", що за 12 кілометрів від Мінська, прогриміли 2 вибухи. Внаслідок цього пошкоджень зазнали російський військово-транспортний літак та снігоприбиральна техніка.

За словами місцевих мешканців, в районі аеродрому наразі нишпорять багато військовослужбовців і екіпажів ДАІ, які перевіряють весь транспорт.

Згодом представники ByPol підтвердили, що російський літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50 був підірваний партизанами.

Фото - ByPol

Внаслідок обох вибухів пошкоджено передню та центральну частини літака, а також авіоніку та антену радара. Пошкодження – серйозні, літак дійсно нікуди не полетить, – повідомив Олександр Азаров, наголосивши, що до вибухів причетні білоруські партизани.

Що важливо знати про літак А-50, який підірвали партизани

А-50 - це російський літак дальнього радіолокаційного стеження, який створили на базі Іл-76.

Його використовують для виявлення та супроводження повітряних та надводних цілей, управління літаками винищувальної та ударної авіації при їх наведенні, а також він може служити повітряним командним пунктом.

Що важливо розуміти, таких літаків у Росії залишилося лише 8.

Вартість одного – близько 330 мільйонів доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?