Мир відновиться після деокупації Криму – Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Мир відновиться після деокупації Криму – Зеленський

Мир відновиться після деокупації Криму – Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, деокупувавши Крим і звільнивши його з під злочинної влади РФ Україна поверне мир.

Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

Що відомо про деокупацію Криму

9 років тому російська агресія почалася з Криму. Повернувши Крим, ми відновимо мир. Це наша земля. Наші люди. Наша історія. Ми повернемо український прапор у кожен куточок України, - зазначив голова держави.

Сьогодні в Україні відзначають День спротиву російській окупації Криму. Саме цього дня дев'ять років тому Росія розпочала збройну агресію проти України.

Диверсійні групи РФ почали спроби захопити півострів. 26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації. Наступного дня до урядових будівель Криму увійшли російські військові.

Примирення з РФ не буде

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна не піде примирення з РФ щонайменше у найближчі 100 років.

За його словами, для кроків у цьому напрямку РФ має стати демократичною, демілітаризованою та денуклеаризованою державою.

Шмигаль підкреслив, що Україна - це суверенна країна з міжнародно визнаними кордонами, тому вона не може піти на компроміси з країною-агресором.

Єдиний компроміс - повне виведення російських військ з України в межах кордонів 1991 року. Росіяни повинні припинити стріляти, зупинити агресію і покинути нашу територію. Я вважаю, що зміна кордонів була б неприйнятним компромісом і для Європи, - зазначив прем'єр-міністр.

За його словами, не може бути жодних компромісів щодо питань територіальної цілісності України в обмін на швидкий вступ до ЄС та отримання гарантій безпеки.

Україна не бачить жодних компромісів щодо своєї територіальної цілісності. Суспільство цього не допустить. Тисячі наших найкращих людей загинули не для того, аби ми шукали компроміс із кривавим терористом і агресором, який шантажує весь світ, - зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр підкреслив, що заморожування конфлікту лише зіграє на руку Росії та призведе до ще однієї великої війни. Тому для України це неприйнятно.

Він також вважає, що між Україною та РФ не може бути жодної співпраці протягом століття.

Примирення, співпраця - ні, не в найближчі сто років. Росія повинна спочатку змінитися, бути демократизованою, демілітаризованою і денуклеаризованою, - зазначив Шмигаль.

Шмигаль пояснив, що роззброїти Росію можна шляхом санкцій, відмови від співробітництва з нею, конфіскації російських активів та військової допомоги Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?