Аналітики Forbes оцінили втрати армії РФ за рік війни проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики Forbes оцінили втрати армії РФ за рік війни проти України

Аналітики Forbes оцінили втрати армії РФ за рік війни проти України
Джерело:  online.ua

За оцінками аналітиків Forbes, РФ за 12 місяців від початку злочинного вторгнення армії РФ втратила цілі механізовані армійські з'єднання, які озброювались протягом десятиліть.

Джерело:   Forbes

Що відомо про втрати окупантів у війні 

За підрахунками аналітиків, за рік РФ витратила на війну проти України 114,4 млрд доларів. Десь приблизно по 10 млрд щомісяця. Це складає третину доходів бюджету РФ за 2021 рік.

Тільки на забезпечення армії було витрачено 36 млрд доларів за рік.  Ще 24,7 млрд пішло на зарплати і 29,1 млрд - на компенсацію пораненим і сім'ям загиблих.

Однак втрати армії РФ у живій силі досягли небувалих значень.

За інформацією Генштабу ЗСУ, з 24 січня по 24 лютого 2023 року українські військові ліквідували 23 тис 680 військових злочинної армії. Це в рази перевищує середні показники втрат окупаційної армії влітку минулого року.

Зазначається, що Росія втратила найбільше танкове з'єднання в Європі - Першу танкову армію.

Всього за даними The Military Balance, від початку злочинного вторгнення на озброєнні армії було 3 тис 330 танків.

За даними з відкритих джерел, Росія могла розконсервувати і підготовити ще 1 тис 800 танків. При цьому найбільш боєздатні одиниці відправили на фронт.

Також країна-агресор втратила в Україні близько 40-70% своєї сухопутної військової техніки. ЗСУ за 12 місяців знищили 471 РСЗВ з 1100 одиниць і 2352 артсистем з 3080. Хоча Росія перекидала на фронт озброєння зі своїх запасів, хороша робота українських захисників дозволила зрівняти ситуацію.

Скільки літаків та ракет армії РФ знищили українські військові 

Тільки літаків від початку злочинного вторгнення, за оцінками аналітиків, злочинна армія втратила на загальну суму в 6.5 млрд доларів.

Окрім цього українські військові знищили ворожих вертольотів ще на 3 млрд доларів.

За даними Міноборони, на початку вторгнення у РФ було 2727 далекобійних крилатих і балістичних ракет, а також понад 8500 ракет малого радіусу (до 200 км). За 12 місяців, окупанти використовували понад 4000 ракет. В останні місяці темп обстрілів знизився практично вдвічі - з 250-300 до 110-180 ракет на місяць.

У перші дев'ять місяців повномасштабної війни РФ виробляла по 80 ракет щомісяця. Зараз же, за інформацією ГУР, максимум становить 40 ракет. Цей показник не дозволяє Росії регулярно здійснювати масовані ракетні обстріли. Однак, в запасі у них, ймовірно, є ще близько 1100-1300 далекобійних ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?