Білоруські прикордонники обурилися через укріплення українського кордону
Категорія
Світ
Дата публікації

Білоруські прикордонники обурилися через укріплення українського кордону

Білоруські прикордонники обурилися через укріплення українського кордону
Джерело:  online.ua

Прикордонна служба Білорусі обурилися через те, що українські військові продовжують мінувати прилеглі до кордону території.

Джерело: Державний прикордонний  комітет  Білорусі

У Білорусі незадоволені мінуванням кордонів

У комітеті заявили, що Збройні сили України не лише мінують свій кордон із Білоруссю, а й нібито "руйнують дороги" та "об'єкти інфраструктури".

Також там оприлюднили відео з фіксацією "мінування".

Підготовка до наступу з Білорусі

В Офісі президента 11 листопада повідомили, що на північному кордоні України зводять стіну, прикордонні з Росією області також укріплюють фортифікаціями.

Рів, насип, залізобетонний паркан з колючим дротом – це інженерні загородження, які будують на Волині. Таким чином вже облаштовано близько 3 км кордону, роботи тривають. Це ще не все, але подробиць розкривати не будемо. Також роботи ведуться і в Рівненській, і в Житомирській областях, - повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Він додав, що українські прикордонники мають "все необхідне обладнання для того, щоб побачити ворога далеко в тилу".

Водночас Росія продовжує перекидати свої війська до Білорусі. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Білорусь і надалі підтримує збройну агресію РФ проти України, надаючи їй військову інфраструктуру, територію та повітряний простір.

3 листопада начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що РФ перекинула у Білорусь до 200 пасажирських вагонів та понад 100 вантажних вагонів із військовим майном.

Росія здебільшого перекидає підрозділи 1 танкової армії, зокрема 2 мотострілецької дивізії разом із технікою та новими мобілізованими.

При цьому ознак формування наступальних угруповань окупантів немає. Поточним завданням перекидання військ у Білорусь є відволікання уваги та відтягування українських військ зі сходу та півдня на північ України.

У Генштабі додають, що на формування ударного угруповання необхідно 2-3 місяці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?