Білоруський телеканал потрапив у скандал із зображенням України
Категорія
Події
Дата публікації

Білоруський телеканал потрапив у скандал із зображенням України

Білоруський телеканал потрапив у скандал із зображенням України
Джерело:  Нацрада

Телеканал "Білорусь 24" оскандалився, показавши в одній з програм віртуальну карту країн, де Україна була зображена без окупованого Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.
На сайті Нацради повідомляється, що 14 лютого в ході моніторингу в програмі інформаційно-аналітичного напряму в рубриці "Акценти" зафіксували показ віртуальної карти країн, які є членами регіонального об'єднання Центральноєвропейська ініціатива, до складу якого входить і Україна. На цій карті територія Української держави була зображена без Криму.
"Національна рада листом поінформувала директора телеканалу "Бєларусь 24" Олександра Мартиненка про виявлені в ефірі телеканалу порушення законодавства України і просить їх усунути", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Брехливість російської пропаганди показали на яскравому прикладі: соцмережі киплять
На думку Нацради, подібна редакційна політика свідчить про підтримку телеканалом анексії Росією Автономної Республіки Крим.
Також на сайті повідомляється, що телеканал транслює упереджену інформацію про актуальну ситуацію в Україні, зокрема, 26 лютого в інформаційно-аналітичній програмі "Головний ефір" не було дотримано баланс поглядів на окремі політичні події в країні, що призвело до їх однобічного висвітлення.
"У разі ігнорування вимог українського законодавства рада буде змушена розглянути питання про припинення ретрансляції програми "Білорусь 24" на території України", - повідомили в прес-службі Нацради.
Як повідомляв ONLINE.UA, в російському місті Кизил військових нагородили медалями "за бойові відзнаки" на Донбасі, причому місцеві ЗМІ відкрито повідомили про це.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?