Більше чекати не можна: експерти закликають команду Зеленського поквапитися
Категорія
Україна
Дата публікації

Більше чекати не можна: експерти закликають команду Зеленського поквапитися

Більше чекати не можна: експерти закликають команду Зеленського поквапитися
Джерело:  online.ua

Протягом останніх днів кількість хворих коронавірусом почала стрімко зростати — українці вже чекають від влади рішучих дій, або хоча б пояснень, чому ситуація так швидко вийшла з-під контролю. Чимало українських експертів також терміново звернулися до команди глави держави Володимира Зеленського — вони наголошують, що всі заклади освіти мають перейти на дистанційне навчання, оскільки в наші країні вже почала збільшуватися кількість хворих на коронавірус, масово хворіють учні, студенти та педагоги. Дедалі частіше закриваються школи, а в столиці на дистанційне навчання перевели університет КНУ імені Тараса Шевченка. У Верховній Раді уже озвучили першу пропозицію: очільник комітету ВР з питань здоров’я нації, меддопомоги та медстрахування Михайло Радуцький заявив, що, зважаючи на значну кількість хворих, усі школи та університети необхідно відправити на онлайн-навчання, передає ONLINE.UA.

Окрім того, він додав, що незабаром треба буде змінити постанову уряду від 22 липня 2020 року № 641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19", бо ВООЗ уже змінила критерії введення карантину та зонування.

Раніше це вже пропонувала лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська. На її переконання, всіх учнів необхідно перевести на онлайн-навчання, щоб запобігти перебігу стрімкого захворювання.

"Я з самого початку була за дистанційне навчання. Наразі ми тільки на початку цього зростання", – підкреслила вона.

Не можна не звернути увагу на те, що українська лікарка-дерматолог Ольга Богомолець також переконана, що для учнів та студентів, які часто є безсимптомними носіями хвороби, потрібно негайно запровадити дистанційне навчання.

"10 тисяч інфікованих COVID-19 на день – це абсолютно реальна цифра найближчими днями та тижнями. Ціна, яка буде заплачена за безвідповідальність влади – тисячі життів, які ще сьогодні можна вберегти", – пояснила свою позицію Богомолець.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 9 жовтня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль доручив екстрено мобілізувати регіони України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?